Workshops

Terug naar KC Pampus

 

BOB

Workshop Beter Omgaan met Beheersing

In drie wekelijkse lessen van een uur leer je oefeningen die niet alleen de zelfbeheersing van je hond vergroten, maar ook zijn aandacht voor jou en zijn concentratie.

Door rust en controle kan de hond leren dat zelfbeheersing hem meer oplevert dan druk en ongecontroleerd gedrag. Hij leert te blijven zitten, liggen, respect te hebben voor speelgoed, voer, kleding en ledematen.
In deze cursus bereik je dat niet door een commando te geven, maar doordat de hond er zelf voor leert kiezen.

Om zelfbeheersing te leren, heeft de hond aandacht voor jou nodig en moet hij zich kunnen concentreren. In de drie weken dat deze workshop duurt zal de hond leren zich beter te focussen op jou en zal zijn concentratie vergroten. De hond leert zich concentreren op jouw lichaamstaal. Hij leert jou lezen en voorspellen.

Naast het vergroten van de zelfbeheersing is het doel van deze oefeningen ook om een meer betrokken hond te krijgen. Is je hond betrokken, dan heeft hij aandacht voor jou, doet hij graag wat jij wilt om een beloning te ontvangen en beheerst hij zichzelf omdat dit hem meer oplevert. Heeft je hond aandacht voor jou, dan kun je ook veel verwachten van hem.


De oefeningen uit de BOB workshop kunnen goed in het dagelijkse leven gebruikt worden. Om een hond te krijgen die betrokken is en met je samenwerkt, zal je dit wel moeten oefenen en moeten herhalen in het dagelijks leven. Steek tijd en energie in je hond. Daar heb je een hondenleven lang plezier van.

De workshop bestaat uit 3 lessen en wordt gegeven tijdens het zomerkamp.
Er wordt gewerkt met een kleedje. Neem een kleedje mee dat vies mag worden en lekker wat beloningen.

Tijdens het Zomerkamp 2018 staat deze workshop weer 2x op de planning.
Zaterdag 21-7, dinsdag 24-7 en donderdag 26-7 om 09.30 uur
Maandag 23-7, woensdag 25-7 en vrijdag 27-7 om 19.15 uur

 

Kosten voor leden: €25,00
Kosten voor niet leden: €32,50

Meedoen? Klik hier en schrijf in!

 

 

Fietsen met je Hond

Fietsen met je hond

Wil je lekker fietsen met je hond? Lekker door het bos fietsen samen met je trouwe viervoeter? Maar weet je niet hoe je het je hond op een veilige manier moet aanleren?
Kom dan naar de workshop Fietsen met je hond bij KC pampus!

De workshop bestaat uit een uur theorieles en een uur praktijkles, en wordt gehouden op en rond de terreinen van KC Pampus. U krijgt de handvaten voor het verantwoord aanleren van het fietsen met je hond maar de hond gaat ook kennis maken met de fiets.
Het zou fijn zijn als u tijdens de 2e dag een fiets mee kunt nemen.

Kosten voor leden: €20,00
Kosten voor niet leden: €30,00

Zodra er een datum voor een nieuwe workshop bekend is laten we dit weten.

Meedoen? Klik hier en schrijf in!

 

 

 

 

 

Gehoorzaamheid Anders!

Workshop GA!

GA! = Gehoorzaamheid Anders!
GA! is een workshop die gehoorzaamheid op een andere manier benaderd. Om een gehoorzame hond te hebben zijn lessen nodig waarin de hond commando’s kan leren. Maar gehoorzaamheid kan zoveel meer zijn dan dat! In de GA! workshop bieden we gehoorzaamheidsoefeningen rondom een thema. Dit maakt de lessen leuker en gezelliger, de oefeningen nuttiger en het samenwerken met je hond en de andere cursisten tot een groot feest! De thema’s van de GA! workshop zijn steeds anders en worden aangepast aan de tijd van het jaar en belangrijke feestdagen en gebeurtenissen.
De GA! is voor leden als niet-leden.

Kosten leden €10,-
Kosten niet-leden €15,-

Benieuwd geworden? GA! er dan gewoon voor! Schrijf je hier in.

Gehoorzaamheid Anders Sinterklaas.
De Sint is weer in het land en de pepernoten liggen alweer op de straten. Zijn jullie dit jaar goed gehoorzaam geweest? Sint heeft het allemaal genoteerd in zijn Grote Rode Boek, maar wil het ook nog zelf even controleren. Daarom komen Sint en Piet op 4 december om 19:00 uur langs bij KC Pampus. Doe je zelf ook je pietenpak aan?


Tijdens de Workshop Gehoorzaamheid Anders met het thema Sinterklaas zullen we zien wie er braaf is of wie er krijgt met de roe! Een leuke gehoorzaamheidsles met het thema Sinterklaas, uit de inmiddels bekende GA! serie. Wortels in de schoen. Pootjes op de schoot van Sinterklaas. Welke hond apporteert het pakje? Zijn alle hondjes braaf geweest? Of moeten er baasjes in de zak mee naar Spanje? Schrijf nu in en maak nog net op tijd een goede indruk op onze Goedheiligman!

 

 

GA! Halloween

De herfst komt er aan, dus ook de tijd van Sint Maarten en Halloween. Dit betekent ook tijd voor de GA! Halloween. Weer een leuk thema uit de inmiddels bekende GA! serie. Gehoorzaamheid Anders. Gehoorzaamheid en griezelen? Trek je ook je Halloween pak aan want we gaan Af op een grafsteen.

Samen spoken zoeken en druk bezig zijn met een pompoenenparcours. Durft jouw hond zijn poten op een reuzenspin te zetten? Of is hij bang voor de heks? Trick or treat bij de GA! Halloween.
De workshop wordt weer gegeven op vrijdag 30 oktober van 19.00 tot 20.00 uur. Je kunt je nu inschrijven. Schrijf je hier in.

 

 

 

 

 

GA! Back to school
De schoolvakantie is achter de rug en de scholen beginnen weer, zo ook bij KC Pampus. GA! Back to school staat geheel in het teken van een leuke schooldag. Uiteraard komen Rekenen en Spellen aan bod maar ook de lunch en de schoolfoto wordt niet vergeten. Wederom weer een leuke workshop in de serie Gehoorzaamheid Anders!

 

 

 

 

 

GA! Zomer
Geen mooier seizoen dan de zomer. Strand, zee en zonnebrandcrème. Ook voor de hond een seizoen om van te smullen. Lekker veel naar buiten en leuke dingen doen met de baas. GA! Zomer maakt gebruik van lekkere zomerse oefeningen om samen te werken met de hond. Na deze GA! kan je hond de zonnebrand voor zoeken, komt hij ook over een vol strand gewoon naar je toe en is aangelijnd lopen met cocktails in je handen een eitje! Wordt gegeven op 8 en 11 juli tijdens het zomerkamp.

GA! Oranje
Een Gehoorzaamheid Anders! workshop met het thema Oranje. Nederland gaat zo goed in het WK dat Nederland zich hult in Oranje. De GA! kan niet achterblijven. Ga jij ook lekker voetballen met je hond? Laat je hem de bitterballen serveren bij de wedstrijd of kan hij een buiging maken voor het Nederlandse team? Wie weet leert hij het allemaal bij de GA! Oranje.

 

 

Hersenwerk

Workshop Hersenwerk

De Workshop Hersenwerk is een uur lang durende workshop waarin hond en baas kennis maken met verschillende hersenwerk spellen. De workshop wordt in een groep van maximaal 8 combinaties gegeven en er zijn tenminste 8 hersenspellen waarmee de honden kunnen puzzelen. De workshop wordt geleid door een ervaren instructeur. Deze instructeur begeleidt baas en hond, zodat het puzzelen zo succesvol mogelijk verloopt.

Tijdens het uur puzzelen maken baas en hond kennis met verschillende spelvormen en leren bazen de voorkeursstrategieën van hun eigen hond kennen. In een uur zullen we de hersens van de hond horen kraken en zal men aan de eigen hond kunnen merken hoe veel energie er gaat zitten in nadenken en puzzelen.
Een uitstekende vervelingremedie!

 

Het aanbod aan spellen is gevarieerd en zal de creativiteit van iedere deelnemer prikkelen om ook thuis aan de slag te gaan met het ontwerpen, maken en spelen van hersenspellen met de hond.

 

 

 

Deze workshop wordt gegeven tijdens het zomerkamp.

Kosten voor leden: €10,00
Kosten voor niet leden: €15,00

Meedoen? Klik hier en schrijf in!

Hoopers

Workshop Hoopers

Hoopers is een sport die oorspronkelijk uit Amerika komt en daar een onderdeel is van de NADAC Agility. (Nadac staat voor North American Dog Agility Counsel en is opgericht in de jaren 90.) Dit onderdeel  is voornamelijk bedoeld om de ‘handling’ skills van het team te laten zien.

In Nederland is Hoopers nog een redelijk nieuwe sport en daarmee dus wat onbekend. Maar daar gaat zeker verandering in komen want Hoopers is een enorm leuke sport. Doordat het parcours geen sprongen bevat is het zowel geschikt voor oudere maar ook jongere honden, het vergt vooral veel van je handling skills als handler.

 


Er worden parcoursen gelopen door de hond in mooie vloeiende lijnen (op afstand) door het parcours te sturen.Het parcours bestaat uit boogvormige hoepels die op een onderstel staan, de hond kan daar gewoon overheen lopen en hoeft dus niet te springen, ook kunnen er tonnen, hekjes en een tunnel in het parcours gebruikt worden.
In de workshop van 2,5 uur leer je de basisbeginselen en maak je kennis met alle onderdelen van deze sport en loop je aan het eind een klein parcours.

De workshop wordt gegeven tijdens het zomerkamp.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, geef via de keuze opties duidelijk aan welke workshop het betreft en op welke dag en tijd jouw workshop start. Klik hier en schrijf in!
Kosten voor leden: €25,00
Kosten voor niet leden: €37,50

 

Wil je meer weten over NADAC Hoopers verwijzen wij u graag naar de centrale website.

 

 

 

 

 

Treibball

Workshop Treibball

In een 3-wekelijkse workshop leren jij en je hond de basisbeginselen van het Treibball. Doordat de sport maar weinig belastend is, is deze leuke sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking.

 

De workshop wordt weer gegeven tijdens het zomerkamp.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, geef via de keuze opties duidelijk aan welke workshop het betreft en op welke dag en tijd jouw workshop start. Klik hier en schrijf in!

Kosten voor leden: €25,00
Kosten voor niet leden: €37,50

 

Zomerkamp

Zomerkamp

Dit jaar vieren we het lustrum van het Zomerkamp.
Wat is 2014 is begonnen als ludiek idee, is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar door veel cursisten echt op wordt gewacht, de sfeer is ieder supergezellig en ontspannen en zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld met veel variatie. De favoriete workshops zijn terug maar uiteraard aangevuld met nieuwe workshops.

De week van 21 juli t/m 29 juli staat weer garant voor een mooie actieve periode. Tijdens deze vakantieweek kun je mee doen aan verschillende workshops, leuk voor jou en je hond. We hebben een gevarieerd aanbod waardoor je meerdere workshops in 1 week kunt volgen. Tenzij het anders vermeld is duurt de workshop een uur.

Het minimale aantal deelnemers per workshop is 5, lukt dit om wat voor reden niet dan zijn we genoodzaakt de workshop te annuleren. Uiteraard wordt je hier tijdig over geïnformeerd. Aarzel niet te lang want een aantal workshops zijn erg gewild en vol=vol. De inschrijving wordt bevestigd en is alleen na de bankbetaling definitief.

Ook voor niet-leden is het mogelijk om kennis te maken met onze vereniging en alle leuke workshops die wij geven. Dus wil je het eens proberen, schrijf je dan in! Wil je met meer workshops mee doen, dan kan dit ook maar je kunt uiteraard ook lid worden waardoor je een voordeel hebt op de prijs van de workshop.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, geef via de keuze opties duidelijk aan welke workshop het betreft en op welke dag en tijd jouw workshop start. Klik hier en schrijf in!
Scrol naar beneden voor het complete overzicht van alle workshops met vermelding van dagen en tijden.

Workshops met een * zijn ook geschikt voor jongere honden.

 

Actief onderweg “Natuur” Bij deze gezellige wandeling ligt het accent op het doen van leuke spellen en fun oefeningen. We maken deze wandeling in de natuur van Almere, het Kottersbos, en maken gebruik van de verschillende natuurlijke obstakels en elementen om de wandeling actief te maken. De wandeling is daarmee meer dan alleen maar uitlaten van je hond maar spelenderwijs verbeter je het contact met je hond. De wandeling wordt geleid door een ervaren instructeur en duurt circa 1,5 uur.

Actief onderweg “Stad” Deze stadswandeling wordt geleidt door een ervaren instructeur en net als bij de natuurwandeling wordt er gebruik gemaakt van de omgeving, echter we lopen hier door bebouwd gebied en maken gebruik van de stedelijke obstakels en elementen voor spelletjes en oefeningen. De wandeling geeft de relatie en het contact met jouw hond een positieve impuls terwijl de hond leert de omgeving te negeren. De wandeling duurt circa 1,5 uur.

Apporteren kun je Leren Alle honden kunnen leren apporteren, maar bij de ene hond kost het wat meer moeite dan bij de andere. Apporteren is leuk. Het draagt bij aan de vorming van een goede relatie met de hond. Daarnaast is het een prima activiteit om de hond lekker bezig te houden. In deze workshop leren we op een leuke manier apporteren. De Workshop is opgezet naar Judith Lissenbergs Spekkie voor je Bekkie. Hoe leer je je hond dingen op te pakken, vast te houden, af te geven, te vangen en mee te dragen? Waarom is apporteren zo lastig aan te leren? Hoe houd je de training spannend en afwisselend? Kan je je hond alles leren dragen, iets groots, iets van metaal of zelfs iets eetbaars? Deze workshop levert je gegarandeerd een berg aan leuke ideeën en trainingstips op om lekker mee aan de slag de gaan. De workshop duurt 1,5 uur.

Beter Omgaan met Beheersing In 3 uur leer je oefeningen die niet alleen de zelfbeheersing van je hond vergroten, maar ook zijn aandacht voor jou en zijn concentratie. Door rust en controle kan de hond leren dat zelfbeheersing hem meer oplevert dan druk en ongecontroleerd gedrag. Hij leert te blijven zitten, liggen, respect te hebben voor speelgoed, voer, kleding en ledematen. In deze cursus bereik je dat niet door een commando te geven, maar doordat de hond er zelf voor leert kiezen. Om zelfbeheersing te leren, heeft de hond aandacht voor jou nodig en moet hij zich kunnen concentreren. Naast het vergroten van de zelfbeheersing is het doel van deze oefeningen ook om een meer betrokken hond te krijgen. Is je hond betrokken, dan heeft hij aandacht voor jou, doet hij graag wat jij wilt om een beloning te ontvangen en beheerst hij zichzelf omdat dit hem meer oplevert. Er wordt gewerkt met een kleedje. Neem een kleedje mee dat vies mag worden en lekker wat beloningen. De workshop bestaat uit 3 lesmomenten van 1 uur. * VOL

Balans & Coördinatie 
Hoe bewust beweegt jouw hond? Kom dit testen tijdens een introductie workshop met balans en coördinatie oefeningen! In deze workshop leer je de theorie achter het belang van een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn en gaan we met oefeningen aan de slag om dit bewustzijn te stimuleren en te verbeteren. Een bijna onmisbare training die ook nog eens ontzettend leuk is voor zowel hond als baas! De workshop wordt gegeven door Anita van Steijn, Kynologisch Massage Therapeut en eigenaar van Conscious Dogs. Deze introductie workshop is toegankelijk voor alle gezonde honden. De workshop duurt circa 2,5 uur. VOL

Breitensport toestellen De letterlijke betekenis van het woord Breitensport is ‘Breedtesport’, zo genoemd omdat deze sport zoveel verschillende facetten omvat. Je zou het een combinatie kunnen noemen van gehoorzaamheid en behendigheid. In deze workshop wordt echt de toestellenbaan uitgelicht, voor veel combinaties de kers op de Breitensporttaart

Dogfit bootcamp Een workshop Sporten met je hond. Hond en eigenaar trainen samen. De DogFit workshop is geschikt voor alle combinaties, ongeacht leeftijd (m.u.v puppen) en fitnesslevel. Iedereen kan werken op zijn eigen niveau. DogFit is daarom geschikt voor de ervaren sporter, maar ook voor beginners. Honden dienen gezond te zijn en vrij van blessures. Tijdens Dogfit werken de bazen aan hun conditie, coördinatie, lenigheid en kracht. Ook de honden gebruiken hun spieren en werken ondertussen aan gehoorzaamheid en een goede relatie met de baas. De DogFit Bootcamp is een wandeling in stevig tempo (joggen niet verboden) waar om de 500 meter krachtoefeningen gedaan worden. Trek je sportkleding aan, neem een handdoek mee en kom een uurtje Bootcampen met je hond. De instructeur van deze bootcamp is gecertificeerd Fit met Hond instructeur. VERVALT

Dogsurvival basistraining Een Dogsurvival is een sportief evenement waarbij je samen met je hond een uitgezet parcours loopt met diverse hindernissen. Denk hierbij aan klauteren over objecten, kruien met een kruiwagen, kruipen onder netten en door tunnels, over evenwichtsbalk of hoogtesprongetjes, kratoefeningen, etc. Lijkt een Dogsurvival je leuk dan heb je nu de kans om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Tijdens deze workshop gaan jij en je hond positief en op een rustige wijze oefenen met de basisvaardigheden die nodig zijn om een Dogsurvival succesvol af te ronden. Uiteraard ben je sportief gekleed en mag je kleding vies worden. De workshop duurt circa 1,5 uur. VOL

Dogtricks Een leuke workshop waarin je de basisbeginselen van de verschillende hondentruukjes leert. Denk hierbij aan omvallen, lades openen, tissue pakken bij het niezen, bidden voor het eten, sok uittrekken, hallo zwaaien, was opruimen, etc. Een leuke workshop samenwerken met je hond! * VOL

Escaperoom Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en hiermee het raadsel waardoor je kunt ontsnappen! De première van de escaperoom voor dogs was zo succesvol dat wij bij KC Pampus geïnspireerd zijn geraakt en deze zomer als nieuwe workshop de Escaperoom aan jullie willen aanbieden. Het thema van onze Escaperoom is de Hondenlokker. In deze escaperoom moet je sámen met je hond de opgesloten hond binnen een uur zien te bevrijden van de hondenlokker. Als dat geen beestenboel wordt. VOL

Fun & Spel Tijdens deze workshop ben je gewoon lekker bezig met je hond. We gaan een aantal leuke hondenspelletjes doen en maken gebruik van zoekspelletjes, behendigheid obstakels en elementen uit de Hoopers. Dit zijn allemaal leuke spelletjes met een aantal goede trainingsdoelen, namelijk; een band opbouwen met uw hond, zelfzekerheid geven aan uw hond en uw hond plezierig bezig houden. Hopelijk kunt u na deze workshop met wat creativiteit naar huis gaan zodat u thuis ook leuke spelletjes kunt gaan doen met uw hond. VOL

GA! Is een workshop die gehoorzaamheid op een andere manier benaderd. Om een gehoorzame hond te hebben zijn lessen nodig waarin de hond commando’s kan leren. Maar gehoorzaamheid kan zoveel meer zijn dan dat! In de GA! workshop bieden we gehoorzaamheidsoefeningen rondom een thema. Dit maakt de lessen leuker en gezelliger, de oefeningen nuttiger en het samenwerken met je hond en de andere cursisten tot een groot feest! Dit zomerkamp hebben we 5 verschillende varianten van de altijd leuke en gewilde GA! *

De GA! Bullies & Staffords is een workshop speciaal voor honden van de zogenaamde vechtrassen en kruisingen daarvan. De Workshop zal aansluiten op rasspecifieke eigenschappen van deze honden zoals hun explosieve energie, hun grote mensvriendelijkheid en hun grote fysieke kracht. De workshop wordt in een groep van maximaal 8 deelnemers gegeven, dit betekent dat de deelnemende honden wel andere honden moeten kunnen tolereren. VERVALT

De GA! Een dagje uit samen met je hond een dagje op pad? Heb je alles bij je? En zijn jullie goed voorbereidt? Deze workshop zit vol praktische oefeningen die leuk zijn om samen te doen en doorregen zijn van een basis gehoorzaamheid. VERVALT

De GA! Herders is een workshop speciaal voor honden uit rasgroep 1, Herdershonden en veedrijvers. De honden die gefokt zijn om kuddes te hoeden, kuddes te bewaken en vee te drijven. De oefeningen uit deze GA! staan dan ook in het teken van deze rasspecifieke eigenschappen.

De GA! Retrievers is een workshop speciaal voor honden uit rasgroep 8, Retrievers, Spaniels en Waterhonden. De honden die het wild ophalen als de jager het geschoten heeft dus zeer goed in het “ophalen”. Ook is deze rasgroep over het algemeen niet vies van water, wat ingrediënten zijn voor een leuke GA! VOL

De GA! Zomer staat uiteraard geheel in het teken van de zomer en alle activiteiten die we zomers doen. Naar het strand misschien? Een cocktailtje in de zon? Samen op een strandmatje of misschien wel in de tent? Alles kan zolang je het maar samen met je hond doet.

Geurdetectie & ander neuswerk Geurdetectie is een vorm van neuswerk waarbij de hond op zoek gaat naar een verborgen geurbron. Detectiehonden zie je bijvoorbeeld op Schiphol waar ze zoeken naar verboden middelen. In deze workshop maken we kennis met deze vorm van speuren en leren de honden de eerste stappen aan. De workshop wordt aangevuld met andere leuke vormen van speur- en neuswerk. De workshop duurt maximaal anderhalf uur. Tussendoor is er voldoende rusttijd voor de honden om bij te komen.

Golden Oldie’s Je loopt samen met je hond een leuk parcours waarin spel, sport, gehoorzaamheid, snuffelen en denksport elkaar aanvullen. Het parcours is uitermate geschikt voor de oudere honden die je uiteraard toch nog een uitdaging wilt geven maar ook de jongere honden kunnen hier zonder problemen aan mee doen.

Hersenwerk Honden hebben naast lichamelijke beweging ook behoefte aan het geestelijke uitdagingen. Bij Hersenwerk zoeken honden naar iets lekkers of iets leuks in allerlei materialen en voorwerpen. De hond wordt gestimuleerd om zijn neus te gebruiken, maar ook om creatief te zijn als hij het lekkers of leuks niet direct kan bemachtigen. Hersenwerk is ideaal in te zetten op een regenachtige dag of tijdens revalidatie van de hond. *

Hond en kind Een leuke workshop voor de jeugdige handlers! Tijdens deze workshop leert je kind leuke oefeningen die zij samen met de hond kunnen doen. Er worden hindernissen gebruikt maar ook gehoorzaamheid is onderdeel van de workshop. Uiteraard is het van belang dat er een volwassene aanwezig is. * VERVALT

Hoopers Hoopers is nog steeds een betrekkelijk nieuwe sport maar al veel beoefend, niet alleen bij KC Pampus maar ook landelijk en met een echt wedstrijdschema maakt het een volwassen sport. Doordat het parcours geen sprongen bevat is het zowel geschikt voor oudere maar ook jongere honden, het vergt vooral veel van je handling skills als handler. In de workshop van 2 uur leer je de basisbeginselen en maak je kennis met alle onderdelen van deze sport en loop je aan het eind een klein parcours. *

Introductie tot Hermina Stout’s ABC-training Aandacht, Beheersing, Concentratie. De enige echte ABC workshop. In de workshops gaan we op onderzoek naar hoe je in verbinden kunt komen en blijven met je hond. Hoe je hem kunt begeleiden met de afleidingen en samen de uitdagingen kunt aangaan. De workshop bestaat uit 2 lesmomenten van 1 uur. * Avondsessie is vol

Kinderpuzzeltocht Een wandeling van een uur voor ouders met hun kinderen en hun hond. Tijdens de wandeling kunnen de kinderen op zoek naar raadsels. Het oplossen van de raadsels levert hen een prijs op. Aan het eind van de puzzeltocht drinken we gezamenlijk koffie. VERVALT

Lezing Stresssignalen Begrijp ik mijn hond? Honden laten ons en elkaar dingen merken door middel van lichaamstaal. We weten allemaal dat ze een hoge of een lage houding kunnen aannemen en als ze naar ons grommen of blaffen begrijpen we dat meestal ook nog wel. Maar hoe zit het met de kleine signalen die ze afgeven, korte signalen van stress? Welke zijn dit en hoe kun je ze herkennen? Wat betekenen ze? In deze lezing van circa 1,5 uur worden de stress-signalen uitgebreid besproken en kunt u ze leren kennen door middel van video materiaal. U leert wat stress signalen betekenen en hoe u er op kunt reageren. Een mooie gelegenheid om uw hondentaal wat op te vijzelen en meer te weten te komen over de lichaamstaal van u hond. Woef. VERVALT

Massage van de hond Massage heeft zich bij mensen al bewezen, maar bij honden is het nog heel erg onderschat. Veel wordt er gedacht dat je een hond alleen maar aan het aaien bent, maar het doet zoveel meer! Met massage werk je op de huid, het bindweefsel, de spieren en gewrichten, maar ook op het zenuwstelsel. Je kunt dus met massage lichamelijke problemen oplossen, maar ook het gedrag van een hond zal veranderen. De hond leert zich te concentreren, ontspannen en communiceren met de eigenaar. Onder andere een mooie manier om jullie band verder te versterken en dan hebben we het nog niet eens over de voordelen voor jezelf gehad!  De workshop wordt gegeven door Anita van Steijn, Kynologisch Massage Therapeut en eigenaar van Conscious Dogs. Deze introductie workshop is toegankelijk voor alle gezonde honden. Je krijgt veel informatie waarom massage nu juist zo goed is, wat je allemaal kunt bereiken en je gaat leren hoe je zelf jouw hond kunt masseren. Een geweldige ervaring voor jullie beide! De workshop duurt circa 2,5 uur. Er is tijdens iedere workshop plaats voor 5 cursisten met hond en maximaal 4 cursisten zonder hond. Schrijf je dus snel in!

Minicours Heb je een klein hondje? Speciaal voor de viervoeters met een schofthoogte tot 30 centimeter hebben we de Minicours. We passen niet alleen de toestellen maar ook de deelnemende honden. Alle toestellen worden aangepast aan dit formaat. Een mooie kans op eens wat te oefenen en kennis te maken met toestellen en hondensporten als Breitensport, Behendigheid en Hoopers voor onze kleine hondengemeenschap.

Puppen parcours Je loopt samen met je hond een leuk parcours waarin spel, sport en gehoorzaamheid elkaar aanvullen. Het parcours is uitermate geschikt voor pups (tot 7 maanden) die je uiteraard op hun eigen niveau uitdaging wilt geven. *

Snuffelwandeling Lekker wandelen met onderweg verschillende snuffelactiviteiten. Een wandeling is niet alleen een bewegingsactiviteit. Een hond gebruikt graag zijn neus om informatie uit zijn omgeving te krijgen. Tijdens deze snuffelwandeling combineren we een mooie wandeling met een aantal opdrachten waarin het belangrijkste zintuig van jouw hond wordt gestimuleerd: zijn reukvermogen. Hoe goed is de neus van jouw hond? De wandeling van 1,5 uur is aangelijnd en we hebben respect voor honden die een wat grotere persoonlijke zone hebben.

Vet fun Elk hondenleven zit vol met momenten die merendeel liever vermijd: prikje bij de dierenarts, oren druppelen vanwege ontsteking, in de houtgreep nemen omdat er een teek verwijderd moet worden op een rare plek. Vaak lukt het nog wel als de hond jong is, maar de weerstand wordt steeds erger. Sommige honden tonen die weerstand heel duidelijk, andere honden keren wat meer in ‘zichzelf’. Leuk is het in ieder geval vaak niet. Wist je dat dit soort oefeningen ook ontzettend leuk gemaakt kunnen worden? In deze workshop beloven we veel FUN en nuttige oefeningen. Je leert je hond goed te begeleiden en goed zijn lichaamstaal te bewaken tijdens verzorgingshandelingen en dierenartsbezoeken. Deze workshop gaat verder dan de aangeleerde handelingen in de reguliere cursussen. Met behulp van plezierige trainingstechnieken worden nuttige oefeningen aangeleerd. Bijvoorbeeld het weegschaal racespel, de lichaamsdelen benoemen, aanraken, onderzoeken met een voorwerp, het trainen van prikje geven en werken met afleiding, piep je neus in pion, muilkorf of kap. Waarom nuttig? Bijna 80% van de honden is angstig op de behandeltafel bij de dierenarts. Deze angst wordt jaarlijks erger, waardoor sommige honden niet de medische behandeling of verzorging krijgen die nodig is. Hoe fijn zou het zijn als jij jouw hond goed voorbereid naar de dierenarts kan sturen voor een operatie; zodat hij of zij niet verschrikt wakker wordt met grote kap op én strak shirtje aan wat hij nog nooit heeft ervaren? Het voorkomen van een traumatische ervaring begint met een goede voorbereiding. Deze 3-daagse workshop is geschikt voor jonge en volwassen honden die goede ervaringen willen opdoen. Is jouw hond agressief bij de dierenarts of extreem angstig, dan kun je niet deelnemen aan deze groepscursus zonder een gedragsconsult van een gediplomeerd gedragstherapeut; dan is een plan op maat geschikter. * VERVALT

 

 Workshop  Instructeur  Dag  Datum  Tijd  Kosten leden  Kosten niet-leden
Actief onderweg “natuur” BO woensdag 25-7-2018  10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Actief onderweg “stad” Natascha maandag 23-7-2018  19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Apporteren kun je leren Annemarie zaterdag 21-7-2018  09.00 uur  €                       12,50  €                       16,25
Apporteren kun je leren Annemarie zaterdag 28-7-2018  09.00 uur  €                       12,50  €                       16,25
Balans & Coordinatie VOL Anita van Steijn zaterdag 21-7-2018  10.00 uur  €                       45,00  €                       58,50
Beter Omgaan met Beheersing VOL Cees za, di, do 21-7, 24-7, 26-7  09.30 uur  €                       25,00  €                       32,50
Beter Omgaan met Beheersing VOL Cees ma, wo, vr 23-7, 25-7, 27-7  19.15 uur  €                       25,00  €                       32,50
Breitensport toestellen Inge maandag 23-7-2018  20.15 uur  €                       10,00  €                       13,00
Breitensport toestellen Inge zaterdag 28-7-2018  09.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Dogfit bootcamp VERVALT Annemarie zondag 22-7-2018  10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Dogsurvival basistraining VOL Bo dinsdag 24-7-2018  19.00 uur  €                       12,50  €                       16,25
Dogtricks VOL Chantal donderdag 26-7-2018  20.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Escaperoom VOL Bo zaterdag 21-7-2018  09.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Fun & Spel VOL Sylvia zondag 29-7-2018  10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Bullies & Staffords VERVALT Sylvia woensdag 25-7-2018  20.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Een dagje uit VERVALT Sylvia maandag 23-7-2018  20.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Herders Brenda maandag 23-7-2018  11.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Retrievers VOL Jannie donderdag 26-7-2018  19.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Zomer Jannie dinsdag 24-7-2018  19.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Geurdetectie & ander neuswerk Annemarie & Eline donderdag 26-7-2018  09.00 uur  €                       12,50  €                       16,25
Golden Oldie’s Annemarie dinsdag 24-7-2018  20.15 uur  €                       10,00  €                       13,00
Hersenwerk Brenda maandag 23-7-2018  09.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Hond & Kind VERVALT Saskia donderdag 26-7-2018  19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Hoopers beginners Annemarie maandag 23-7-2018  19.00 uur  €                       15,00  €                       19,50
Hoopers beginners VERVALT Sandra dinsdag 24-7-2018  19.00 uur  €                       15,00  €                       19,50
Introductie tot Hermina Stout’s ABC-training Inge zo, zo 22-7, 29-7  10.00 uur  €                       17,50  €                       22,75
Introductie tot Hermina Stout’s ABC-training VOL Inge wo, vr 25,7, 27-7  19.00 uur  €                       17,50  €                       22,75
Kinderpuzzeltocht VERVALT Natascha zaterdag 28-7-2018  09.30 uur  €                         5,00  €                         6,50
Lezing Stresssignalen VERVALT Angelique dinsdag 24-7-2018  19.30 uur  €                         5,00  €                         6,50
Massage van de hond Anita van Steijn donderdag 26-7-2018  19.00 uur  €                       45,00  €                       58,50
Minicours Saskia maandag 23-7-2018  19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Minicours Saskia maandag 23-7-2018  20.15 uur  €                       10,00  €                       13,00
Puppen parcours Annemarie dinsdag 24-7-2018  19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Snuffelwandeling Annemarie & Eline dinsdag 24-7-2018  09.00 uur  €                       12,50  €                       16,25
Vet fun VERVALT Annemarie & Eline ma, wo, vr 23-7, 25-7, 27-7  09.30 uur  €                       25,00  €                       32,50
Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.

Terug naar KC Pampus