Workshops

Terug naar KC Pampus

BOB

Workshop Beter Omgaan met Beheersing

In drie wekelijkse lessen van een uur leer je oefeningen die niet alleen de zelfbeheersing van je hond vergroten, maar ook zijn aandacht voor jou en zijn concentratie.

Door rust en controle kan de hond leren dat zelfbeheersing hem meer oplevert dan druk en ongecontroleerd gedrag. Hij leert te blijven zitten, liggen, respect te hebben voor speelgoed, voer, kleding en ledematen.
In deze cursus bereik je dat niet door een commando te geven, maar doordat de hond er zelf voor leert kiezen.

Om zelfbeheersing te leren, heeft de hond aandacht voor jou nodig en moet hij zich kunnen concentreren. In de drie weken dat deze workshop duurt zal de hond leren zich beter te focussen op jou en zal zijn concentratie vergroten. De hond leert zich concentreren op jouw lichaamstaal. Hij leert jou lezen en voorspellen.

Naast het vergroten van de zelfbeheersing is het doel van deze oefeningen ook om een meer betrokken hond te krijgen. Is je hond betrokken, dan heeft hij aandacht voor jou, doet hij graag wat jij wilt om een beloning te ontvangen en beheerst hij zichzelf omdat dit hem meer oplevert. Heeft je hond aandacht voor jou, dan kun je ook veel verwachten van hem.


De oefeningen uit de BOB workshop kunnen goed in het dagelijkse leven gebruikt worden. Om een hond te krijgen die betrokken is en met je samenwerkt, zal je dit wel moeten oefenen en moeten herhalen in het dagelijks leven. Steek tijd en energie in je hond. Daar heb je een hondenleven lang plezier van.

De workshop bestaat uit 3 lessen en wordt gegeven tijdens het zomerkamp.
Er wordt gewerkt met een kleedje. Neem een kleedje mee dat vies mag worden en lekker wat beloningen.

Tijdens het Zomerkamp 2019 staat deze workshop weer 2x op de planning.
Maandag 22-7, woensdag 24-7 en vrijdag 26-7 om 19.00 uur en om 20.15 uur

Kosten voor leden: €25,00
Kosten voor niet leden: €32,50

Meedoen? Klik hier en schrijf in!

Fietsen met je Hond

Fietsen met je hond

Wil je lekker fietsen met je hond? Lekker door het bos fietsen samen met je trouwe viervoeter? Maar weet je niet hoe je het je hond op een veilige manier moet aanleren?
Kom dan naar de workshop Fietsen met je hond bij KC pampus!

De workshop bestaat uit een uur theorieles en een uur praktijkles, en wordt gehouden op en rond de terreinen van KC Pampus. U krijgt de handvaten voor het verantwoord aanleren van het fietsen met je hond maar de hond gaat ook kennis maken met de fiets.
Het zou fijn zijn als u tijdens de 2e dag een fiets mee kunt nemen.

Kosten voor leden: €20,00
Kosten voor niet leden: €30,00

Zodra er een datum voor een nieuwe workshop bekend is laten we dit weten.

Meedoen? Klik hier en schrijf in!

Gehoorzaamheid Anders!

Workshop GA!

GA! = Gehoorzaamheid Anders!
GA! is een workshop die gehoorzaamheid op een andere manier benaderd. Om een gehoorzame hond te hebben zijn lessen nodig waarin de hond commando’s kan leren. Maar gehoorzaamheid kan zoveel meer zijn dan dat! In de GA! workshop bieden we gehoorzaamheidsoefeningen rondom een thema. Dit maakt de lessen leuker en gezelliger, de oefeningen nuttiger en het samenwerken met je hond en de andere cursisten tot een groot feest! De thema’s van de GA! workshop zijn steeds anders en worden aangepast aan de tijd van het jaar en belangrijke feestdagen en gebeurtenissen.
De GA! is voor leden als niet-leden.

Kosten leden €10,-
Kosten niet-leden €13,-

Benieuwd geworden? GA! er dan gewoon voor! Schrijf je hier in.

Gehoorzaamheid Anders Sinterklaas.
De Sint is weer in het land en de pepernoten liggen alweer op de straten. Zijn jullie dit jaar goed gehoorzaam geweest? Sint heeft het allemaal genoteerd in zijn Grote Rode Boek, maar wil het ook nog zelf even controleren. Daarom komen Sint en Piet op 4 december om 19:00 uur langs bij KC Pampus. Doe je zelf ook je pietenpak aan?

Tijdens de Workshop Gehoorzaamheid Anders met het thema Sinterklaas zullen we zien wie er braaf is of wie er krijgt met de roe! Een leuke gehoorzaamheidsles met het thema Sinterklaas, uit de inmiddels bekende GA! serie. Wortels in de schoen. Pootjes op de schoot van Sinterklaas. Welke hond apporteert het pakje? Zijn alle hondjes braaf geweest? Of moeten er baasjes in de zak mee naar Spanje? Schrijf nu in en maak nog net op tijd een goede indruk op onze Goedheiligman!

GA! Halloween
De herfst komt er aan, dus ook de tijd van Sint Maarten en Halloween. Dit betekent ook tijd voor de GA! Halloween. Weer een leuk thema uit de inmiddels bekende GA! serie. Gehoorzaamheid Anders. Gehoorzaamheid en griezelen? Trek je ook je Halloween pak aan want we gaan Af op een grafsteen.

Samen spoken zoeken en druk bezig zijn met een pompoenenparcours. Durft jouw hond zijn poten op een reuzenspin te zetten? Of is hij bang voor de heks? Trick or treat bij de GA! Halloween.
De workshop wordt weer gegeven op vrijdag 30 oktober van 19.00 tot 20.00 uur. Je kunt je nu inschrijven. Schrijf je hier in.

GA! Back to school
De schoolvakantie is achter de rug en de scholen beginnen weer, zo ook bij KC Pampus. GA! Back to school staat geheel in het teken van een leuke schooldag. Uiteraard komen Rekenen en Spellen aan bod maar ook de lunch en de schoolfoto wordt niet vergeten. Wederom weer een leuke workshop in de serie Gehoorzaamheid Anders!

GA! Zomer
Geen mooier seizoen dan de zomer. Strand, zee en zonnebrandcrème. Ook voor de hond een seizoen om van te smullen. Lekker veel naar buiten en leuke dingen doen met de baas. GA! Zomer maakt gebruik van lekkere zomerse oefeningen om samen te werken met de hond. Na deze GA! kan je hond de zonnebrand voor zoeken, komt hij ook over een vol strand gewoon naar je toe en is aangelijnd lopen met cocktails in je handen een eitje! Wordt gegeven op zondag 21 juli en woensdag 24 tijdens het zomerkamp.

GA! Oranje
Een Gehoorzaamheid Anders! workshop met het thema Oranje. Nederland gaat zo goed in het WK dat Nederland zich hult in Oranje. De GA! kan niet achterblijven. Ga jij ook lekker voetballen met je hond? Laat je hem de bitterballen serveren bij de wedstrijd of kan hij een buiging maken voor het Nederlandse team? Wie weet leert hij het allemaal bij de GA! Oranje.

Hersenwerk

Workshop Hersenwerk

De Workshop Hersenwerk is een uur lang durende workshop waarin hond en baas kennis maken met verschillende hersenwerk spellen. De workshop wordt in een groep van maximaal 8 combinaties gegeven en er zijn tenminste 8 hersenspellen waarmee de honden kunnen puzzelen. De workshop wordt geleid door een ervaren instructeur. Deze instructeur begeleidt baas en hond, zodat het puzzelen zo succesvol mogelijk verloopt.

Tijdens het uur puzzelen maken baas en hond kennis met verschillende spelvormen en leren bazen de voorkeursstrategieën van hun eigen hond kennen. In een uur zullen we de hersens van de hond horen kraken en zal men aan de eigen hond kunnen merken hoe veel energie er gaat zitten in nadenken en puzzelen.
Een uitstekende vervelingremedie!

Het aanbod aan spellen is gevarieerd en zal de creativiteit van iedere deelnemer prikkelen om ook thuis aan de slag te gaan met het ontwerpen, maken en spelen van hersenspellen met de hond.

Deze workshop wordt op diverse momenten tijdens het zomerkamp gegeven,
maandag 22-7, woensdag 24-7 en zaterdag 27-7.

Kosten voor leden: €10,00
Kosten voor niet leden: €13,00

Meedoen? Klik hier en schrijf in!

Hoopers

Workshop Hoopers

Hoopers is een sport die oorspronkelijk uit Amerika komt en daar een onderdeel is van de NADAC Agility. (Nadac staat voor North American Dog Agility Counsel en is opgericht in de jaren 90.) Dit onderdeel  is voornamelijk bedoeld om de ‘handling’ skills van het team te laten zien.

In Nederland is Hoopers nog een redelijk nieuwe sport en daarmee dus wat onbekend. Maar daar gaat zeker verandering in komen want Hoopers is een enorm leuke sport. Doordat het parcours geen sprongen bevat is het zowel geschikt voor oudere maar ook jongere honden, het vergt vooral veel van je handling skills als handler.

Er worden parcoursen gelopen door de hond in mooie vloeiende lijnen (op afstand) door het parcours te sturen.Het parcours bestaat uit boogvormige hoepels die op een onderstel staan, de hond kan daar gewoon overheen lopen en hoeft dus niet te springen, ook kunnen er tonnen, hekjes en een tunnel in het parcours gebruikt worden.
In de workshop van 2,5 uur leer je de basisbeginselen en maak je kennis met alle onderdelen van deze sport en loop je aan het eind een klein parcours.

De workshop wordt gegeven tijdens het zomerkamp, woensdag 26-7 en zondag 28-7.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, geef via de keuze opties duidelijk aan welke workshop het betreft en op welke dag en tijd jouw workshop start. Klik hier en schrijf in!
Kosten voor leden: €15,00
Kosten voor niet leden: €19,50

Wil je meer weten over NADAC Hoopers verwijzen wij u graag naar de centrale website.

Treibball

Workshop Treibball

In een 3-wekelijkse workshop leren jij en je hond de basisbeginselen van het Treibball. Doordat de sport maar weinig belastend is, is deze leuke sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking.

Er is nog geen datum bekend voor een nieuwe workshop.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, geef via de keuze opties duidelijk aan welke workshop het betreft en op welke dag en tijd jouw workshop start. Klik hier en schrijf in!

Kosten voor leden: €25,00
Kosten voor niet leden: €37,50

Zomerkamp

Zomerkamp

De week van 20 juli t/m 28 juli staat weer garant voor een leuke actieve periode. Tijdens deze vakantieweek kun je mee doen aan verschillende workshops, leuk voor jou en je hond. Iedere ochtend en doordeweeks ook in de avonduren leuke, gezellige, creatieve en hondse workshops. Het gevarieerde aanbod en de diverse tijden maken het mogelijk dat je meerdere workshops in 1 week kunt volgen. Tenzij het anders vermeld is duurt de workshop een uur.

Het minimale aantal deelnemers per workshop is 5, lukt dit om wat voor reden niet dan zijn we genoodzaakt de workshop te annuleren. Uiteraard wordt je hier tijdig over geïnformeerd. Aarzel niet te lang want een aantal workshops zijn erg gewild en vol=vol. De inschrijving wordt bevestigd en is alleen na de bankbetaling definitief.

Ook voor niet-leden is het mogelijk om kennis te maken met onze vereniging en alle leuke workshops die wij geven. Dus wil je het eens proberen, schrijf je dan in! Wil je met meer workshops mee doen, dan kan dit ook maar je kunt uiteraard ook lid worden waardoor je een voordeel hebt op de prijs van de workshop.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, geef via de keuze opties duidelijk aan welke workshop het betreft en op welke dag en tijd jouw workshop start. Klik hier en schrijf in!

Actief onderweg “Natuur” Bij deze gezellige wandeling ligt het accent op het doen van leuke spellen en fun oefeningen. We maken deze wandeling in de natuur van Almere, het Kottersbos, en maken gebruik van de verschillende natuurlijke obstakels en elementen om de wandeling actief te maken. De wandeling is daarmee meer dan alleen maar uitlaten van je hond maar spelenderwijs verbeter je het contact met je hond. De wandeling wordt geleid door een ervaren instructeur en duurt circa 1,5 uur.

Actief onderweg “Stad” Deze wandeling wordt geleidt door een ervaren instructeur en net als bij de natuurwandeling wordt er gebruik gemaakt van de omgeving. We maken deze wandeling in Pampushout en passeren hierbij de stadse delen van Almere Poort. Ook hier maken we gebruik van de obstakels en elementen voor spelletjes en oefeningen. De wandeling geeft de relatie en het contact met jouw hond een positieve impuls terwijl de hond leert de omgeving te negeren. De wandeling duurt circa 1,5 uur.

Beter Omgaan met Beheersing In 3 uur leer je oefeningen die niet alleen de zelfbeheersing van je hond vergroten, maar ook zijn aandacht voor jou en zijn concentratie. Door rust en controle kan de hond leren dat zelfbeheersing hem meer oplevert dan druk en ongecontroleerd gedrag. Hij leert te blijven zitten, liggen, respect te hebben voor speelgoed, voer, kleding en ledematen. In deze cursus bereik je dat niet door een commando te geven, maar doordat de hond er zelf voor leert kiezen. Om zelfbeheersing te leren, heeft de hond aandacht voor jou nodig en moet hij zich kunnen concentreren. Naast het vergroten van de zelfbeheersing is het doel van deze oefeningen ook om een meer betrokken hond te krijgen. Is je hond betrokken, dan heeft hij aandacht voor jou, doet hij graag wat jij wilt om een beloning te ontvangen en beheerst hij zichzelf omdat dit hem meer oplevert. Er wordt gewerkt met een kleedje. Neem een kleedje mee dat vies mag worden en lekker wat beloningen. De workshop bestaat uit 3 lesmomenten van 1 uur. VOL

Bosbehendigheid Een uur lekker aan de slag met je hond in het bos rondom KC Pampus. Onder begeleiding een boswandeling maken en dan gebruik maken van de natuurlijke hindernissen onderweg, klinkt dat niet leuk? Alle oefeningen die gedaan worden kun je in eigen wandelingen ook meenemen, maak je wandeling leuk en afwisselend.

Breitensport toestellen
 De letterlijke betekenis van het woord Breitensport is ‘Breedtesport’, zo genoemd omdat deze sport zoveel verschillende facetten omvat. Je zou het een combinatie kunnen noemen van gehoorzaamheid en behendigheid. In deze workshop wordt echt de toestellenbaan uitgelicht, voor veel combinaties de kers op de Breitensporttaart 😉 Je kunt deze workshop kennis maken met de Breitensport maar zeker ook een ideale gelegenheid om de puntjes op de i te zetten en de baan nog beter te lopen.

Clicker de klik Clickertraining wordt gebruikt om honden nieuw of ander gedrag aan te leren. Door gebruik te maken van een clicker kan op een positieve manier snel gedrag aangeleerd worden. Een clicker is een plastic apparaatje waaruit een klik klinkt als je er op drukt. We gaan een hond aanleren dat dit geluid betekend dat hij iets goed heeft gedaan en iets lekkers verdient. Als je timing goed is kun je heel precies aan je hond aangeven wat hij goed heeft gedaan, waardoor het aanleren in een stroomversnelling komt en het leerproces snel en leuk verloopt. De groepjes bestaan uit maximaal 5 mensen en worden voorzien van een clicker zodat je meteen kunt starten met het geleerde in de praktijk te brengen.

Conscious Movement Hoe bewust beweegt jouw hond? Kom dit testen tijdens een introductie workshop met balans en coördinatie oefeningen! In deze workshop leer je de theorie achter het belang van een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn en gaan we met oefeningen aan de slag om dit bewustzijn te stimuleren en te verbeteren. Een bijna onmisbare training die ook nog eens ontzettend leuk is voor zowel hond als baas!
De workshop wordt gegeven door Anita van Steijn, Kynologisch Massage Therapeut en eigenaar van Conscious Dogs. Deze introductie workshop is toegankelijk voor alle gezonde honden. De workshop duurt circa 2 uur. VERVALT

Dogsurvival basistraining Een Dogsurvival is een sportief evenement waarbij je samen met je hond een uitgezet parcours loopt met diverse hindernissen. Denk hierbij aan klauteren over objecten, kruien met een kruiwagen, kruipen onder netten en door tunnels, over evenwichtsbalk of hoogtesprongetjes, kratoefeningen, etc. Lijkt een Dogsurvival je leuk dan heb je nu de kans om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Tijdens deze workshop gaan jij en je hond positief en op een rustige wijze oefenen met de basisvaardigheden die nodig zijn om een Dogsurvival succesvol af te ronden. Uiteraard ben je sportief gekleed en mag je kleding vies worden. De workshop duurt circa 1,5 uur.

Dogtricks Een leuke workshop waarin je de basisbeginselen van de verschillende hondentruukjes leert. Denk hierbij aan omvallen, lades openen, tissue pakken bij het niezen, bidden voor het eten, sok uittrekken, hallo zwaaien, was opruimen, etc. Een leuke workshop samenwerken met je hond! VOL

Escaperoom Ben jij ook zo dol op escape-rooms? Of spelen en speuren met je hond? Ga samen met je hond aan de slag, los de puzzels op en hiermee het raadsel waardoor je kunt ontsnappen! De première van de escaperoom voor dogs was zo succesvol dat wij bij KC Pampus geïnspireerd zijn geraakt en deze zomer als nieuwe workshop de Escaperoom aan jullie willen aanbieden. Het thema van onze Escaperoom is de Hondenlokker. In deze escaperoom moet je sámen met je hond de opgesloten hond binnen een uur zien te bevrijden van de hondenlokker. Als dat geen beestenboel wordt. VOL

Flyball Is de enige teamsport binnen de hondensporten. Het is een estafetterace tussen twee teams van vier honden. Elke team heeft nog maximaal twee reservehonden in het team. Een Flyballteam bestaat dus minstens uit vier en hoogstens uit zes honden. Maak kennis met deze snelle sport en doe mee!

Fun & Spel Tijdens deze workshop ben je gewoon lekker bezig met je hond. We gaan een aantal leuke hondenspelletjes doen en maken gebruik van zoekspelletjes, behendigheid obstakels en elementen uit de Hoopers. Dit zijn allemaal leuke spelletjes met een aantal goede trainingsdoelen, namelijk; een band opbouwen met uw hond, zelfzekerheid geven aan uw hond en uw hond plezierig bezig houden. Hopelijk kunt u na deze workshop met wat creativiteit naar huis gaan zodat u thuis ook leuke spelletjes kunt gaan doen met uw hond. VOL

GA! Is een workshop die gehoorzaamheid op een andere manier benaderd. Om een gehoorzame hond te hebben zijn lessen nodig waarin de hond commando’s kan leren. Maar gehoorzaamheid kan zoveel meer zijn dan dat! In de GA! workshop bieden we gehoorzaamheidsoefeningen rondom een thema. Dit maakt de lessen leuker en gezelliger, de oefeningen nuttiger en het samenwerken met je hond en de andere cursisten tot een groot feest! Dit zomerkamp hebben we 5 verschillende varianten van de altijd leuke en gewilde GA!

De GA! Eurovisie Songfestival in het jaar dat wij winnen op het Eurovisie Songfestival kunnen we deze uiteraard niet overslaan. Een leuke creatieve GA! waarin het thema songfestival voorop staat; van het samen een optreden verzorgen tot en met het geven van de punten, het komt allemaal aan bod. VERVALT

De GA! Herders is een workshop speciaal voor honden uit rasgroep 1, Herdershonden en veedrijvers. De honden die gefokt zijn om kuddes te hoeden, kuddes te bewaken en vee te drijven. De oefeningen uit deze GA! staan dan ook in het teken van deze rasspecifieke eigenschappen.

De GA! Retrievers is een workshop speciaal voor honden uit rasgroep 8, Retrievers, Spaniels en Waterhonden. De honden die het wild ophalen als de jager het geschoten heeft dus zeer goed in het “ophalen”. Ook is deze rasgroep over het algemeen niet vies van water, wat ingrediënten zijn voor een leuke GA! VOL

De GA! Zomer staat uiteraard geheel in het teken van de zomer en alle activiteiten die we zomers doen. Naar het strand misschien? Een cocktailtje in de zon? Samen op een strandmatje of misschien wel in de tent? Alles kan zolang je het maar samen met je hond doet.

Golden Oldie’s Je loopt samen met je hond een leuk parcours waarin spel, sport, gehoorzaamheid, snuffelen en denksport elkaar aanvullen. Het parcours is uitermate geschikt voor de oudere honden die je uiteraard toch nog een uitdaging wilt geven maar ook de jongere honden kunnen hier zonder problemen aan mee doen.

Hersenwerk Honden hebben naast lichamelijke beweging ook behoefte aan het geestelijke uitdagingen. Bij Hersenwerk zoeken honden naar iets lekkers of iets leuks in allerlei materialen en voorwerpen. De hond wordt gestimuleerd om zijn neus te gebruiken, maar ook om creatief te zijn als hij het lekkers of leuks niet direct kan bemachtigen. Hersenwerk is ideaal in te zetten op een regenachtige dag of tijdens revalidatie van de hond.

Hoopers Hoopers is nog steeds een betrekkelijk nieuwe sport maar al veel beoefend, niet alleen bij KC Pampus maar ook landelijk en met een echt wedstrijdschema maakt het een volwassen sport. Doordat het parcours geen sprongen bevat is het zowel geschikt voor oudere maar ook jongere honden, het vergt vooral veel van je handling skills als handler. In de workshop van 2 uur leer je de basisbeginselen en maak je kennis met alle onderdelen van deze sport en loop je aan het eind een klein parcours. VOL

Introductie tot Hermina Stout’s ABC-training Aandacht, Beheersing, Concentratie. De enige echte ABC workshop. In de workshops gaan we op onderzoek naar hoe je in verbinden kunt komen en blijven met je hond. Hoe je hem kunt begeleiden met de afleidingen en samen de uitdagingen kunt aangaan. De workshop bestaat uit 3 lesmomenten van 45 minuten. VOL

“It takes two” Een workshop vol verrassende en leuke oefeningen die je echt samen moet doen, en samen betekent natuurlijk baas en hond. Of je nu samen bezig bent met balans of samen met de bakjes, alles doe je samen met veel aandacht voor elkaar. VOL

Kennismaking met schapen drijven Onder begeleiding van een instructeur en een ervaren schaapsherder maakt de hond uit rasgroep 1 kennis met het samen drijven van een roedeltje schapen. Uiteraard is het essentieel dat de hond respect heeft voor de schapen en goed luistert naar de baas zodra de hond los is. VOL

Lezing Hondentaal Begrijp ik mijn hond? Honden communiceren door het veelvuldig gebruik van lichaamstaal waar wij als mens steeds minder gebruik van maken. We weten allemaal dat ze een hoge of een lage houding kunnen aannemen en als ze naar ons grommen of blaffen begrijpen we dat meestal ook nog wel. Maar hoe zit het met de kleine signalen die ze afgeven, korte signalen van stress? Welke zijn dit en hoe kun je ze herkennen? Wat betekenen ze? In deze lezing van circa 1,5 uur worden deze signalen uitgebreid besproken en kunt u ze leren kennen door middel van video materiaal. U leert wat stress signalen betekenen en hoe u er op kunt reageren. Een mooie gelegenheid om uw hondentaal wat op te vijzelen en meer te weten te komen over de lichaamstaal van u hond. Woef. VERVALT

Minicours Heb je een klein hondje? Speciaal voor de viervoeters met een schofthoogte tot 30 centimeter hebben we de Minicours. We passen niet alleen de toestellen maar ook de deelnemende honden. Alle toestellen worden aangepast aan dit formaat. Een mooie kans op eens wat te oefenen en kennis te maken met toestellen en hondensporten als Breitensport, Behendigheid en Hoopers voor onze kleine hondengemeenschap.

Ontspanningsmassage Massage heeft zich bij mensen al bewezen, maar bij honden is het nog heel erg onderschat. Vaak wordt er gedacht dat je een hond alleen maar aan het aaien bent, maar het doet zoveel meer. Met massage werk je op de huid, het bindweefsel, de spieren, de gewrichten, maar ook op het zenuwstelsel. Je kunt met massage dus lichamelijke vraagstukken oplossen, maar ook het gedrag kan positief beïnvloed worden. De hond leert zich te concentreren, ontspannen en communiceren met de eigenaar. Het is een mooie manier om jullie band verder te versterken en dan hebben we het nog niet eens over de voordelen voor jezelf gehad!

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je hier meer over weten en zelf je hond leren masseren; kom dan naar de workshop! Je krijgt veel informatie waarom massage zo goed is. Wat je allemaal kunt bereiken en uiteraard ga je leren je hond zelf te masseren! Een geweldige ervaring voor jullie beide!

De workshop wordt gegeven door Anita van Steijn, Kynologisch Massage Therapeut en eigenaar van Conscious Dogs. Deze introductie workshop is toegankelijk voor alle gezonde honden, die gezamenlijk, bij hun baasje, in één ruimte kunnen verblijven. Honden met lichamelijke aandachtspunten kunnen vrijwel altijd meedoen, gezien we in de basisworkshop niet verder gaan dan ontspanningsmassage en niet diep hoeven te werken, maar geef dit voor de zekerheid wel even door tijdens het opgeven. De workshop duurt circa 2 uur.

Puppen parcours Je loopt samen met je hond een leuk parcours waarin spel, sport en gehoorzaamheid elkaar aanvullen. Het parcours is uitermate geschikt voor pups (tot 7 maanden) die je uiteraard op hun eigen niveau uitdaging wilt geven.

Snuffelwandeling Lekker wandelen met onderweg verschillende snuffelactiviteiten. Een wandeling is niet alleen een bewegingsactiviteit. Een hond gebruikt graag zijn neus om informatie uit zijn omgeving te krijgen. Tijdens deze snuffelwandeling combineren we een mooie wandeling met een aantal opdrachten waarin het belangrijkste zintuig van jouw hond wordt gestimuleerd: zijn reukvermogen. Hoe goed is de neus van jouw hond? De wandeling van 1,5 uur is aangelijnd en we hebben respect voor honden die een wat grotere persoonlijke zone hebben.

Snuffelmat maken Snuffelen is een essentieel onderdeel van een hondenleven. Buiten het feit dat snuffelen veel informatie oplevert, het stressniveau verlaagt en zorgt voor geestelijke uitdaging, is het belangrijk voor de hond. Daarnaast is hersenwerk een goede oefening voor honden die om welke reden dan ook minder fysieke uitdaging heeft. Een ideaal denkspel voor je trouwe viervoeter is een snuffelmat. Binnenin deze zachte fleece matten kan je een beloning verstoppen in de vorm van een hondensnack. De mat bestaat uit een hele bos geknoopte fleecestroken welke je tijdens deze workshop zelf gaat maken. De workshop zal circa 2,5 uur duren. VERVALT

Workshop Instructeur Dag Datum Tijd Kosten leden Kosten niet-leden
Actief onderweg “Natuur Kottersbos” Gitte zaterdag 20-7-2019 10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Actief onderweg “Natuur Kottersbos” Gitte dinsdag 23-7-2019 19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Actief onderweg “Stad Pampushout “ Natascha maandag 22-7-2019 10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Beter Omgaan met Beheersing VOL Cees ma, wo, vr 22-7, 24-7, 26-7 19.00 uur  €                       25,00  €                       32,50
Beter Omgaan met Beheersing VOL Cees ma, wo, vr 22-7, 24-7, 26-7 20.15 uur  €                       25,00  €                       32,50
Bosbehendigheid Liedewij zaterdag 27-7-2019 10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Breitensport toestellen VOL Inge zaterdag 20-7-2019 10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Breitensport toestellen VOL Mirjam dinsdag 23-7-2019 10.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Breitensport toestellen Mirjam zaterdag 27-7-2019 10.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Clicker de klik Ellen dinsdag 23-7-2019 19.00 uur  €                       12,95  €                       16,84
Clicker de klik Ellen dinsdag 23-7-2019 20.15 uur  €                       12,95  €                       16,84
Conscious Movement VERVALT Anita maandag 22-7-2019 19.00 uur  €                       45,00  €                       58,50
Dogsurvival basistraining Bo zaterdag 27-7-2019 09.30 uur  €                       12,50  €                       16,25
Dogtricks VOL Chantal zondag 21-7-2019 09.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Escaperoom VERVALT Bo zaterdag 20-7-2019 09.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Escaperoom VOL Bo zaterdag 20-7-2019 11.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Flyball Silvia zaterdag 27-7-2019 11.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Fun & Spel VOL Sylvia vrijdag 26-7-2019 19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Eurovisie Songfestival VERVALT Priscilla zaterdag 27-7-2019 09.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Herders Jessica maandag 22-7-2019 19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Retrievers VOL Jannie dinsdag 23-7-2019 19.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Zomer Chantal zondag 21-7-2019 11.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
GA! Zomer VERVALT Jannie woensdag 24-7-2019 19.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Golden Oldie’s Nancy zondag 21-7-2019 11.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Hersenwerk Jessica maandag 22-7-2019 20.15 uur  €                       10,00  €                       13,00
Hersenwerk Mirjam woensdag 24-7-2019 10.30 uur  €                       10,00  €                       13,00
Hersenwerk Bo zaterdag 27-7-2019 11.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Hoopers VERVALT Natascha vrijdag 26-7-2019 19.00 uur  €                       15,00  €                       19,50
Hoopers VOL Inge zondag 28-7-2019 10.00 uur  €                       15,00  €                       19,50
Introductie tot Hermina Stout’s ABC-training VOL Inge ma, di, do 22,7, 23-7, 25-7 19.00 uur  €                       17,50  €                       22,75
“It takes two” VOL Saskia zaterdag 20-7-2019 11.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Kennismaken met schapen drijven VOL Sylvia & Toon zondag 28-7-2019 09.00 uur  €                       20,00  €                       26,00
Kennismaken met schapen drijven VOL Sylvia & Toon zondag 28-7-2019 11.30 uur  €                       20,00  €                       26,00
Lezing Hondentaal VERVALT Angelique donderdag 25-7-2019 19.30 uur  €                         5,00  €                         6,50
Minicours Gitte donderdag 25-7-2019 19.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Minicours VERVALT Gitte donderdag 25-7-2019 20.15 uur  €                       10,00  €                       13,00
Ontspanningsmassage Anita dinsdag 23-7-2019 19.00 uur  €                       45,00  €                       58,50
Puppen parcours Natascha woensdag 24-7-2019 10.00 uur  €                       10,00  €                       13,00
Snuffelmat maken VERVALT Karin woensdag 24-7-2019 19.00 uur  €                       30,00  €                       39,00
Snuffelwandeling Bo donderdag 25-7-2019 10.00 uur  €                       12,50  €                       16,25
Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.

Terug naar KC Pampus