Breitensport

Terug naar Cursussen

Wilt u leuk en sportief bezig zijn met uw hond en toch een stukje gehoorzaamheid doen, dan is Breitensport uitermate geschikt voor u. De letterlijke betekenis van het woord Breitensport is ‘Breedtesport’, zo genoemd omdat deze sport zoveel verschillende facetten bevat. De Breitensport komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar het al veel langer bestaat en wijder verspreid is dan in Nederland.

Er zijn vier onderdelen waaronder het appèl en drie sportonderdelen; de hordeloop, de slalom en de hindernisbaan. In het appél heeft men een aantal verplichte oefeningen zoals het volgen, zit en blijf, af en blijf en komen op bevel en als laatste de sta en blijf en komen op bevel. Bij de slalom en de horden is het de bedoeling dat de baas samen met de hond deze onderdelen in een vrij vlot tempo aflegt. De hindernisbaan vormt zeker voor de hond het leukste onderdeel en als baas moet je zorgen dat je op gelijke hoogte naast je hond rent terwijl deze de hindernissen neemt. In wedstrijdverband kan men er voor kiezen om ook mee te doen aan de duurloop.

 

Deze tak van sport is eigenlijk voor iedereen geschikt zolang zowel baas als hond over een goede gezondheid beschikken. Of u nu een Hovawart, Mechelse herder, Chihuahua of een ander ras heeft, ze kunnen allemaal meedoen. De hond dient bij aanvang van de cursus minimaal 12 maanden oud te zijn en in ieder geval de cursus GH1 of een vergelijkbare cursus hebben gedaan.

Breitensport kan op recreatief niveau maar ook op wedstrijdniveau worden beoefend.
KC Pampus heeft al enige jaren een aantal wedstrijdlopers die op landelijk niveau zeker niet onverdienstelijk presteren.

Om iedere combinatie de juiste aandacht te geven hebben wij 4 niveau’s gedefinieerd. Tijdens de lessen wordt er op deze verschillende niveau’s les gegeven wat niet hoeft te betekenen dat het altijd verschillende groepen zijn. Wilt u meer weten over de vereisten per niveau, klik dan hier.

Inschrijven? Klik hier!

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.

Terug naar Cursussen