Brugcursus

Terug naar Cursussen

De Brugcursus is bedoeld voor honden vanaf 9 maanden die nog geen Puppen- of Jonge Honden cursus hebben gevolgd. De Brugcursus is een goede cursus als je de opvoeding van je hond altijd helemaal zelf gedaan hebt, maar nu je hond wat ouder is u toch wat meer handvaten zou willen om de hond te laten gehoorzamen. Ook als je een wat oudere hond in het gezin hebt opgenomen waarvan niet bekend is welke commando’s hij begrijpt, of waarmee je graag een stevige en stabiele relatie wilt opbouwen door middel van gehoorzaamheidstraining.

 

De Brugcursus is ook goed voor honden die al wat ongewenst gedrag vertonen, wat door middel van de juiste training omgebogen kan worden naar acceptabel en gewenst gedrag. In de Brugcursus is er dan ook wat meer ruimte voor problemen” of “probleemgedrag” dan in de andere cursussen. Honden die uitvallen of angst vertonen voor andere honden horen in deze groep niet thuis. Geef daarom bij de inschrijving in de Brugcursus altijd aan wat het eventuele probleemgedrag is waaraan gewerkt moet worden zodat onze gedragsdeskundige een inschatting kan maken over geschiktheid voor deze groep.

 

Deze cursus heeft dezelfde basis als de Jonge honden cursus. Binnen de Brugcursus wordt specifieker gekeken naar de individuele hond en kan soms ongewenst gedrag omgebogen worden naar meer gewenst gedrag. De brugcursus wordt niet afgesloten met een examen. In de meeste gevallen kun je na de Brugcursus doorstromen naar de Gehoorzame Hond 1.

 

In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan de theoretische kennis van het opvoeden van honden. Dit betekent dat de 2 theorieboekjes “Gedrag van de Hond” en “Gezondheid van de Hond” een onderdeel van het lespakket zal zijn en deze gedurende de 10 weken door de cursist moet worden geleerd. Aan het eind van het seizoen zal de opgedane kennis getoetst worden met een theorietoets.

 

Specifiek probleemgedrag als overmatig blaffen, onzindelijkheid, poep eten, niet alleen kunnen zijn of vernielzucht, kunnen zeker onder begeleiding van de gedragsdeskundige getraind worden maar zijn niet geschikt voor een aanpak in groepsverband dus Brugcursus. Neem ook hier contact op met de gedragsdeskundige om je te laten adviseren over hoe dergelijke problemen aangepakt kunnen worden.

 

Inschrijven? Klik hier!

 

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.

Terug naar Cursussen