Flyball

Terug naar Cursussen

Flyball is kort gezegd een parcours van 4 hordes en een ballenapparaat wat de hond zelfstandig moet afleggen. Flyball is een sport die u samen met de hond kunt beleven en de enige hondensport waarbij je in teamverband uiteindelijk een prestatie neerzet.

Zodra het startschot is gevallen rent de hond zelfstandig, aangemoedigd door zijn of haar baasje over vier speciaal op hoogte afgestelde hekjes. Als de hond over deze hekjes is gesprongen stapt de hond met zijn pootje op een plank van de ballenbak waarop er een bal uit dit apparaat schiet die de hond dient op te vangen en zo snel mogelijk moet keren om over dezelfde vier hekjes weer terug te rennen naar zijn of haar baasje. Tijd is hierbij een belangrijk onderdeel. Als de hond over de eindstreep is wordt de volgende hond van het team losgelaten om dit zelfde kunstje te verrichten. Het is zaak dat de honden bij de wissel elkaar niet raken en precies op tijd wisselen.

Het is van groot belang dat de hond voor deze leuke sport gek moet zijn van de bal,  daar kan op voorhand goed op getraind. Bent u geïnteresseerd geraakt dan kunt u een proefles aanvragen of komen kijken. Training zijn op dinsdag- en donderdagavond en om de week op zondag! Geef wel even van te voren aan dat er voldoende tijd is om even bij de instructeur te praten.

Wanneer kun je meedoen?
Indien uw hond afhankelijk van ras de leeftijd een bepaalde leeftijd/ontwikkeling heeft bereikt en de cursus
Gehoorzame Hond 1 of een vergelijkbare cursus heeft goed heeft afgerond, kunt u zich bij ons aanmelden voor de beginners cursus. Indien hond al eerder een Flyball cursus heeft gedaan zal door de instructeur het niveau beoordeeld worden.

Voor de volgende cursussen, kunt u zich aanmelden.

Beginners cursus
Tijdens deze cursus wordt het bedienen van het apparaat en nemen van de sprongen aangeleerd. Aan het eind van de cursus zullen het apparaat en de sprongen in combinatie met elkaar kunnen worden uitvoeren.

Gevorderden Cursus
Tijdens deze cursus zal er aandacht zijn voor het conditioneren van het geheel, denk aan juiste op de positie en hoogte en in teamverband gaan lopen. Dit met uitgebreid met prikkels van de omgeving en het afbouwen van de hulpmiddelen zoals bv de hekken die bij de beginners baan aanwezig zijn.

Wedstrijdgroep
Tijdens deze training zullen hond en baas op hun eigen niveau in een groep ingedeeld worden en samen met teamgenoten klaar gestoomd worden om aan wedstrijden te kunnen deelnemen.

Recreantengroep
Tijdens deze training wordt er lekker geflyballed maar wordt niet naar wedstrijd gewerkt.(bij te weinig aanmeldingen wordt u ingedeeld in een wedstrijdgroep, welke wij op diverse niveaus hebben)

Inschrijven? Klik hier!

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.

Terug naar Cursussen