Gehoorzame Hond

Terug naar Cursussen

De complete cursus Gehoorzame Hond bestaat uit de delen Gehoorzame Hond 1, Gehoorzame Hond 2 en Gehoorzame Hond 3. De cursussen zijn aanvullend op elkaar en volgen elkaar op in moeilijkheidsgraad. Instromen in een volgend deel kan alleen na het behalen van het certificaat. Na het doorlopen van de cursussen is voldoende basis om de opvoeding van de hond te laten slagen.

In de cursus Gehoorzame Hond wordt aandacht besteed aan verschillende gehoorzaamheidscommando’s, maar ook aan de relatie en de communicatie tussen baas en hond. Het doel hierbij is dat de hond en de baas zonder problemen mee kunnen doen in onze maatschappij. De inhoud van de cursus is gericht op het opvoeden en trainen van je hond, echter wel voor ogen houdend dat zowel de hond als de baas plezier heeft in het uitvoeren van de oefeningen. Het is een leuke maar vooral ook leerzame cursus voor baas en hond.

In de cursus Gehoorzame Hond 1 zul je oefeningen uitvoeren die zowel thuis als buitenshuis van toepassing zijn. Denk bijvoorbeeld aan goed naast lopen of direct gaan liggen of zitten op commando. Praktische oefeningen die je in de dagelijkse omgang met je hond nodig hebt. Je leert ook hoe je jouw hond leiding kunt geven en grenzen kunt stellen. Je leert begrijpen waarom de hond bepaald gedrag vertoont en hoe honden leren. Klik hier voor het overzicht van alle oefeningen van de GH1. Tijdens de les word je aangeleerd hoe je de oefeningen kunt uitvoeren, het is wel essentieel dat de oefeningen thuis geoefend worden.

 

De cursus Gehoorzame Hond 1 bestaat uit 10 praktijklessen. De GH1 zal worden afgesloten met een praktijk examen. Niet iedere combinatie is na 1 cursus klaar voor het examen, maar het is uiteraard geen probleem om het examen uit te stellen en eerst nog een cursus te doorlopen om de puntjes op de i te zetten. Na het behalen van het examen Gehoorzame Hond 1 kun je doorstromen naar onze sport- en speldisciplines. Voor het doorstromen naar de Gedrag & Gehoorzaamheid is minimaal een Gehoorzame Hond 2 certificaat nodig.

 

De cursus Gehoorzame Hond 2 gaat verder in op de in de GH1 geleerde oefeningen. De oefeningen worden verder uitgebreid, op een hoger niveau gebracht en verder geperfectioneerd. In de GH2 moet de hond de oefeningen langer vol kunnen houden en meer op je letten. De GH2 bevat ook een aantal nieuwe oefeningen die ook in de dagelijkse opvoeding te gebruiken zijn, zoals bijvoorbeeld plaats sturen. Al met al is de GH2 een uitdagende cursus, waarmee je de hond naar hoger niveau van gehoorzaamheid kunt brengen. Klik hier voor het overzicht van alle oefeningen van de GH2

 

De cursus Gehoorzame Hond 2 bestaat uit 10 praktijklessen en wordt afgesloten met een examen. Afhankelijk van de combinatie is het niveau na 1 cursus voldoende om succesvol mee te doen aan het examen. Niet iedere combinatie is na 1 cursus klaar voor het examen, maar het is uiteraard ook bij de GH2 geen enkel probleem om het examen uit te stellen en eerst nog een cursus te doorlopen om de puntjes op de i te zetten.

 

Vanaf 2016 bieden we bij KC Pampus ook de Gehoorzame Hond 3 aan. De GH3 sluit aan op de eerdere twee delen. De oefeningen worden weer verder uitgebreid, op een hoger niveau gebracht en nog meer geperfectioneerd. De GH3 is bij uitstek bedoeld voor mensen die plezier hebben in het trainen van hun hond, de relatie met hun hond nog verder willen verbeteren en de gehoorzaamheid willen vergroten. Ook als de hond nog te jong of niet geschikt is voor de sport, geeft de GH3 de mogelijkheid om nog een seizoen lang door te trainen en op prettige wijze te blijven werken met de hond.
Klik hier voor het overzicht van alle oefeningen van de GH3

 

Gehoorzame Hond 3 bestaat uit 10 praktijklessen en wordt afgesloten met een examen. Afhankelijk van de combinatie is het niveau na 1 cursus voldoende om succesvol mee te doen aan het examen. Niet iedere combinatie is na 1 cursus klaar voor het examen, maar het is uiteraard ook bij de GH3 geen enkel probleem om het examen uit te stellen en eerst nog een cursus te doorlopen om de puntjes op de i te zetten.

Inschrijven? Klik hier!

 

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.

Terug naar Cursussen