Jonge Hond

De Jonge Honden cursus is voor honden vanaf 5 maanden oud en is de basis voor de reeks Gehoorzame Hond. Dat betekent dat je ook met een oudere hond deze cursus prima kunt doorlopen.

De periode van 12 weken tot 6 maanden wordt de angstfase genoemd. In deze periode maakt de natuurlijke nieuwsgierigheid plaats voor gevoelens van angst en zal de hond minder snel naar nieuwe dingen toe gaan. Vanaf zes maanden begint bij je hond de puberteit. In deze cursus wordt er dieper ingegaan op deze levensfases en leren wij je omgaan met alle dagelijkse situaties. De cursus sluit aan op de gehoorzaamheid uit de puppencursus maar je kunt deze cursus ook starten als je met je jonge hond nog geen eerdere training hebt gevolgd.

In deze cursus leer je de basisbeginselen van het opvoeden van je hond en is het ontwikkelen en behouden van een goede relatie met je hond belangrijk. Ook het aanleren en verder verdiepen van gehoorzaamheidsoefeningen heeft grote prioriteit. Bij het werken aan de band en aan de gehoorzaamheid worden wel spelelementen gebruikt en leer je de lichaamstaal van je hond lezen. Kortom je krijgt inzicht in het gedrag van jouw jonge hond, legt een basis voor zijn opvoeding en leert de hond om te gaan met andere honden, andere mensen en een varia aan situaties.

In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan de theoretische kennis van het opvoeden van honden. Dit betekent dat de 2 theorieboekjes “Gedrag van de Hond” en “Gezondheid van de Hond” een onderdeel van het lespakket zal zijn en deze gedurende de 10 weken door de cursist moet worden geleerd. Aan het eind van het seizoen zal de opgedane kennis getoetst worden met een theorietoets.

Klik hier voor een overzicht van alle oefeningen in de Jonge Honden cursus.
Inschrijven? Klik hier!

Als hulpmiddel voor bij het theorie examen, heeft KC Pampus 2 theorieboekjes ontwikkeld. De boekjes staan boordevol waardevolle informatie voor iedere hondenbezitter, tevens zijn er wat voorbeeldvragen opgenomen zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens het theorie examen. De boekjes zijn voor €2,50 per stuk in de kantine verkrijgbaar.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.