Puppen

Op het moment dat u een pup of jonge hond aanschaft is het natuurlijk mogelijk om allerlei boeken in te duiken zodat u weet hoe u de hond moet opvoeden. Het is echter veel leuker om met andere ‘nieuwbakken’ eigenaren een cursus te volgen. Is uw hond tussen de 8 weken en 5 maanden dan kunt u de Puppencursus volgen en vanaf 5 maanden volgt u de Jonge Honden cursus.

De Puppencursus is bedoeld voor zeer jonge hondjes tot maximaal 5 maanden. De periode van 3 tot 12 weken wordt de socialisatiefase genoemd, deze periode is de belangrijkste fase voor de ontwikkeling van uw hond. Tijdens de socialisatiefase is uw hond onderzoekend en nieuwsgierig en dus het juiste moment om te leren omgaan met andere honden en mensen. Tot de hond ongeveer een half jaar oud is, is het socialiseren van uw hond het belangrijkste onderdeel van het opvoeden. In de puppencursus wordt dieper ingegaan op het socialiseren van uw hond en krijgt de hond de gelegenheid kennis te maken met diverse omstandigheden en te wennen aan soortgenoten.

In de cursus worden gehoorzaamheidslessen afgewisseld met themalessen. Bij de themalessen staat het kennismaken met verschillende materialen en situaties centraal. Het socialiseren met en het wennen aan alle zaken van het dagelijks leven is het hoofdthema van de puppencursus, of dit nu op andere mensen, andere honden, verschillende ondergronden, basis gehoorzaamheid of een hindernis is.

De Puppencursus zal starten met een theorieles waarin u alles te horen krijgt over de behoeftes van uw pup en de leerfases. Deze theorieles wordt gegeven in het clubhuis van KC Pampus, hier hoeft de hond niet bij aanwezig te zijn. Aansluitend volgen er 9 praktijklessen waarvan 5 gehoorzaamheidslessen en 4 themalessen; spelen, sport, balans, dierenarts/verzorging.

Om deel te nemen aan de cursus moet uw hond naar leeftijd zijn ingeënt.
Het vervolg op de puppencursus is de Jonge Honden cursus.

De puppencursus duurt 45 minuten per les.

Klik hier voor een overzicht van alle oefeningen in de Puppen.

Inschrijven? Klik hier!

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.