Ringtraining

Terug naar Cursussen

Bent u als eigenaar van een rashond van plan om een show te gaan lopen dan is een cursus Ringtraining uitermate geschikt voor u en uw hond. Deze cursus is echt bedoeld als voorbereiding voor deelname aan een hondenshow. De hond moet daarvoor overigens wel een rashond met stamboom zijn. Op deze shows worden de honden door een keurmeester gekeurd volgens de rasstandaard. Als de hond in hoge mate aan deze standaard voldoet kan hij een Nederlands of Internationaal Kampioenschap (CAC of CACIB) winnen. Als een hond vier Nederlandse Kampioenschappen heeft gewonnen, onder twee verschillende keurmeesters waarvan de laatste na de leeftijd van 27 maanden en een dag, dan mag hij zich Nederlands Kampioen noemen.

Misschien heeft u al eens een hondententoonstelling bezocht, en bent u blijven staan kijken langs de ring om te zien hoe dat gaat. Het ziet er vrij eenvoudig uit: de honden staan allemaal op een rij, de keurmeester bekijkt ze, ze lopen een rondje, de tandjes worden bekeken en men laat de honden weer netjes staan waarna de exposant een geschreven verslag over de hond krijgt… niks aan! Maar voordat het zo ver is om dat allemaal zo soepel te laten verlopen zijn er wel wat trainingen aan vooraf gegaan. Zowel voor de hond als voor de geleider. Tijdens de ringtraining wordt de situatie in de ring nagebootst en worden de verschillende vaardigheden aangeleerd en geoefend. Elke geleider krijgt een of meerdere malen de kans om met zijn hond de elementen te oefenen van de individuele keuring: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten en gangwerk in een driehoek en op en neer.

Eveneens wordt er geleerd om in het juiste tempo/op de juiste wijze met de hond te lopen. Er zijn veel verschillende rassen die ook op verschillende manieren moeten worden geshowd. De kleinere rassen, zogenaamde “tafel rassen”, worden ook af en toe in model gezet op tafel waardoor de tafel niet vreemd meer is op de eerste show. Dat zijn allemaal punten die tijdens de lessen aan bod komen. De ringtraining wordt voornamelijk binnen gegeven maar in de periode waar ook buitenshows georganiseerd worden zullen een aantal trainingen ook buiten gaan plaatsvinden.

Beginners volgen de hele cursus die bestaat uit 10 lessen. Gevorderden kunnen daarnaast ook losse lessen volgen, waarbij er per les betaald wordt. Losse lessen worden vaak gebruikt door eigenaren die zich in hebben geschreven voor een show en daaraan voorafgaand de showvaardigheden van hun hond nog even up to date willen krijgen.

Wilt u uw hond gaan showen op een hondententoonstelling, dan is een cursus ringtraining
een goede voorbereiding. U weet dan wat u te wachten staat en u leert hoe de hond zo voordelig mogelijk kan worden gepresenteerd. Daardoor krijg u meer zelfvertrouwen in de ring, en dat slaat weer over op de hond. De moeite waard dus!

Inschrijven? Klik hier!

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Comments are closed.

Terug naar Cursussen