Hoe houd je je nieuwsgierige hond gezond?


<- Terug

|De herfst brengt veel veranderingen in de natuur met zich mee. Let vooral op de volgende drie dingen om uw hond te beschermen:

Paddenstoelen
In de herfst schieten de paddenstoelen op allerlei plaatsen uit de grond. Dat is een prachtig gezicht, maar sommige paddenstoelen kunnen dodelijk zijn en het is moeilijk de gevaarlijke van de veilige te onderscheiden.

Gaat u met uw hond in de natuur wandelen, let dan altijd goed op wat uw hond in zijn bek heeft. Heeft hij van een wilde paddenstoel gegeten, probeer dan een stukje mee te nemen en neem direct contact op met uw dierenarts.

Knaagdiergif
Wanneer het kouder wordt, gaan knaagdieren op zoek naar warme schuilplaatsen. En dat zijn vaak de huizen van mensen of dieren. Knaagdiergif kan dodelijk zijn voor huisdieren. Het is dus van levensbelang dat u het alleen gebruikt op plaatsen waar uw hond er niet aan kan komen.

Eikels
Wandelt u met uw hond in de buurt van eikenbomen, let dan goed op voor eikels. Veel hondeneigenaren weten niet dat eikels giftig zijn voor honden, maar ze kunnen soms zelfs dodelijk zijn. Zorg dat uw hond geen eikels eet en ook geen water drinkt waar eikels of eikenbladen in kunnen liggen.

Hoewel niet volledig duidelijk is waardoor eikels giftig zijn, weten we wel dat ze gallotanines bevatten. En die kunnen maagproblemen veroorzaken, met symptomen zoals braken, kramp, diarree (soms bloedige diarree) en in ernstige gevallen zelfs nierfalen.

Neem meteen contact op met uw dierenarts als u denkt dat uw hond iets giftigs heeft gegeten.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *