Hond sleept baasje weg…


<- Terug

|Hond sleept baasje weg voor trein

Bron: RTL Nieuws

Een hond heeft in de VS haar baasje gered van een wisse dood. De vrouw viel op het spoor, en de hond wist haar voor aanstormende trein weg te slepen. De hond betaalde een hoge prijs: een pootje moest geamputeerd worden.

Christine Spain liep vorige week samen met haar pitbull Lilly naar haar huis in Shirley, schrijft Fox News. Plotseling viel Spain bewusteloos op een treinspoor. De machinist van een aanstormende trein zag hoe Lilly het lichaam van haar baasje net op tijd wegsleepte.

Geen verwondingen
Spain kwam er zo zonder verwondingen vanaf, maar de hond kon de trein niet meer ontwijken. De 8-jarige pitbull liep een zwaar gehavende rechterpoot op. De dierenarts probeerde de poot nog te redden, maar moest tijdens de operatie besluiten tot amputatie.

Alcoholist
De vrouw werd wel gearresteerd omdat ze over het spoor liep, weet de krant Sentinel and Enterprise. Ze zou een herstellende alcoholist zijn. De hond had ze van haar zoon gekregen bij wijze van therapie. Spain zou inmiddels zijn vrijgelaten.


Dure operatie
De medisch ingreep bij Lilly kost waarschijnlijk duizenden euro’s. Inmiddels hebben meelevende Amerikanen een fonds opgezet om bij te dragen in de kosten.

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *