Honden zijn gek op water


<- Terug

|Bron: Petnews.nl

Hoewel je het misschien wel zou denken, kan niet iedere hond zwemmen.

Honden kunnen zwemmen, toch? Nou, volgens de Hondenbescherming is dat helemaal niet het geval. Pups kunnen verdrinken omdat ze nog onvoldoende instinct of kracht hebben om zichzelf boven water te houden. Zware honden en zogenoemde ‘vierkant’ gebouwde honden kunnen door hun bouw soms hun hoofd niet goed boven water houden.

Je hond leren zwemmen
Wil je je hond leren zwemmen? Ga dan beslist niet te rigoureus te werk door hem in het water te gooien. Hij kan daar een levenslang trauma aan overhouden. Bovendien moet jij ‘m er wel weer uit vissen als hij echt niet kan zwemmen. Als je je hond wilt leren zwemmen, doe dat dan in rustig kabbelend water, met weinig stroming en bij een langzaam aflopende oever. Laat de hond alleen te water gaan als er geen andere dieren (bijvoorbeeld eenden) in het water zijn.

Je hond laten pootjebaden
Leer je hond eerst pootjebaden. Laat ‘m het water in lopen en probeer je hond niet te laten springen. Er kunnen immers scherpe takken en stenen op de bodem liggen. Ga zelf ook met je voeten het water in, je hond is nieuwsgierig en zal je achterna lopen. Speel daarna een spelletje met je hond. Je kunt een balletje (die moet wel blijven drijven) steeds iets verder in het water gooien en je hond zo te laten wennen aan het water.

Wil je echt dat je hond leert zwemmen? Kies dan een mooie dag uit, je hond zal dan wat verkoeling wel kunnen waarderen. Ga eventueel ook zelf het water in. Gaat je hond niet uit zichzelf zwemmen, geef hem dan de tijd, of accepteer dat pootjebaden voor hem genoeg is!

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *