Kynologisch instructeur bij KC Pampus iets voor jou?


<- Terug

|Kynologisch instructeur bij KC Pampus iets voor jou?

Bij KC Pampus staan uitsluitend goed opgeleide en gediplomeerde instructeurs voor de groepen. Hierdoor voldoet de vereniging aan de eisen door de Raad van Beheer gesteld en is het lesniveau landelijk gezien hoog.

Instructeur bij KC Pampus wordt je niet zomaar, hier gaat een heel traject aan vooraf, startend bij een stage periode bij onze opleidingscoach en instructeurs begeleider Cees Daalmeijer, een interne theoretische opleiding gevolgd door een praktijkstage bij een ervaren KC pampus instructeur en een theoretische opleiding bij een door de Raad van Beheer erkend extern opleidings instantie.

Intern wordt er veel aandacht besteed aan de didactische kant van het lesgeven. Pas na het met goed gevolg doorlopen van het interne traject en behalen van  het diploma bij de externe opleider kan je aan de slag als instructeur bij KC Pampus.

Zoals je merkt, er gaat heel wat aan vooraf voordat je bij KC Pampus voor de groep staat, maar als je er staat dan ben je zowel theoretisch als praktisch in staat het vak van instructeur goed uit te kunnen voeren.

Op het moment dat je zelfstandig voor de groep staat ben jij er nog niet en zijn wij als vereniging niet klaar. Iedere 3 maanden zal je intern worden bijgeschoold, want de kynologie is constant in beweging en zal er een team ervaren KC Pampus instructeurs voor je klaar staan je waar nodig te helpen. Ook zal je meerdere externe opleidingen kunnen volgen om je nog meer te bekwamen in de kynologie.

Kosten opleiding:
KC Pampus neemt alle opleidingskosten voor haar rekening, jij betaald ons later terug met voor de vereniging cursussen te gaan geven.


Opleiding tot Kynologisch instructeur:
Omdat KC Pampus een grote vereniging is die constant blijft groeien zijn wij op zoek naar kandidaten die de opleiding tot kynologisch instructeur willen gaan volgen zodat wij ook in de toekomst beschikken over goed opgeleide en gediplomeerde instructeurs. Afhankelijk van de snelheid en vorderingen die je maakt neemt de opleiding 6 tot 9 maanden in beslag.De opleiding tot instructeur start op zaterdag 14 september aanstaande.

Inloop informatieavond opleiding kynologisch instructeur:
Is je interesse gewekt maar zit je met veel vragen? Geen nood!

Op maandagavond 19 augustus organiseert KC Pampus speciaal voor het beantwoorden van alle vragen over de opleiding tot kynologisch instructeur een inloop avond van 19.30 tot 21.00 uur. Op deze avond zitten opleiders en instructeurs klaar om al je vragen te beantwoorden.
Wil je hierbij aanwezig zijn, stuur dan een mailtje naar Natascha van der Vegte, hoofd opleidingen en instructeurs via instructeurs@kcpampus.nl
Natuurlijk kun je haar altijd een mail sturen voor meer informatie of aanmelden

Ervaring van pas opgeleide instructeur Mariëlle Verseveld:
Eén van de stagiaires die recentelijk  de opleiding tot instructeur hebben en is geslaagd, Mariëlle Varseveld deelt graag haar ervaring:

“Een tijdje geleden deed ik met Flow mee aan de cursus GH1 bij KC Pampus. Eenmaal geslaagd voor het examen kreeg ik een leuke vraag: “Zou je bij ons stage willen lopen met de mogelijkheid tot het worden van instructeur?” En zo begint de reis…

Eerst is er een grondige stage: alle ingeschreven mensen die stage lopen, komen samen bij één instructeur en mogen meekijken en meelopen bij een les. Je schrijft je gek aan aantekeningen met de dingen die je ziet, hoort, beleeft en leert. Iedere avond wordt afgesloten met een evaluatie waar niet alleen vragen kunnen worden gesteld maar waar ook de theorie en praktijk samenkomt. Je krijgt in deze periode de kans om één praktijkopdracht te mogen doen (lees: een stukje les overnemen 😱) waar je vervolgens opbouwende feedback over krijgt. Na de afronding van de 10 lessen is er een powerpoint presentatie waar al het geleerde nog eens goed uitgelegd voorbij komt. Het eerste stage gedeelte wordt afgerond met een theorie examen (waar ik mij totaaaaal op had verkeken en zakte als een baksteen…). Gelukkig wilde de club wel met mij verder omdat de praktijk er al lekker in zat.. (ik nam mij voor… dit ga ik van nu af aan beter doen!!).

Het tweede gedeelte bestaat uit stage lopen bij een andere instructeur. De stagiaires worden dus verdeeld en krijgen ieder een begeleider. Iedere les krijg je steeds iets meer verantwoordelijkheid, moest je de les voorbereiden (denkend aan uitleg, veiligheid, groepsgericht lesgeven, volgorde van oefeningen en ga zo maar door). Doel is vooral het geleerde in de praktijk te gaan toepassen, leren lesgeven, feedback te vragen, die te krijgen en te verwerken in je volgende lesvoorbereiding. Een intensief gedeelte van de stage met groter wordende verantwoordelijkheden en steeds meer uitdagingen.

Ondertussen geeft de KC Pampus je op bij O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) en financiert dit voor je. Je gaat daar je Module A en B halen zodat je gediplomeerd aan de gang gaat. Beide Modules vragen twee volle dagen theorie (dus vier dagen voor twee modules) en een pittig examen.

Dank je wel voor de begeleiding door alle instructeurs!! 
Alle stagiaires van mijn lichting zijn hier in meegegaan, geschoold en geslaagd (TOP gedaan kanjers!!). Ik kan je ook vertellen dat je met deze interne stage een voorsprong hebt tijdens de O&O cursus dagen!

Alle stagiaires geven inmiddels, geslaagd en al, les op de KC Pampus alwaar we, goed herkenbaar in de KC Pampus kleuren, voor alle cursisten ons best doen, in onze vrije tijd.

Vandaag kwam de bevestiging die ik al wist.. 
Geslaagd voor Module A en B!! Voor mij op naar nóg meer GH3 lessen en Obedience Beginners.”

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Clubnieuws. Bookmark the permalink.

One Response to Kynologisch instructeur bij KC Pampus iets voor jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − = vier