Niet zwemmen Noorderplassen


<- Terug

|Niet zwemmen bij Noorderplassenstrand

Bron: almere.nl
20-07-2012

De provincie Flevoland waarschuwt mensen niet te gaan zwemmen bij het Noorderplassenstrand in Almere met ingang van vandaag (20 juli 2012). Uit watermonsters is gebleken dat er een te sterke verhoging van E. coli bacterie in het water zit.

De gemeente Almere is bezig de sloot nabij het strand af te sluiten met grond, zodat geen rioolwater meer richting het strand stroomt. Zo proberen provincie en gemeente het strand ‘zwem-klaar’ te krijgen voor het mooie weer dat voor volgende week wordt voorspeld.

Dit negatief zwemadvies is tot stand gekomen in overleg met de water- en strandbeheerder. Het strand blijft toegankelijk, maar zwemmen wordt dus sterk ontraden. De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd door de strand- en waterkwaliteitsbeheerder. Op het strand zijn borden geplaatst om de mensen te attenderen op het negatief zwemadvies.

Zwemwatertelefoon
Voor actuele informatie over het zwemwater in Flevoland kunt u bellen met de zwemwatertelefoon 0320-265700 of kijken op www.flevoland.nl en teletekst pagina 725. Mochten er problemen zijn met een bepaalde zwemplek dan worden de inwoners van Flevoland daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht via de verschillende media (internet, kranten, radio).

Dit is een bericht van de provincie Flevoland

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *