Trekken afleren


<- Terug

|Trekken aan de riem afleren

Bron: hondenplanet.nl

Trekken aan de riem is misschien wel het meest voorkomende probleem onder de hondenbezitters. Om het probleem op te lossen is het handig om te weten wat de oorzaak is.

Waarom trekken honden aan de riem?
Simpelweg gezegd heeft de hond niet geleerd om het tempo van de baas aan te houden zodra je jouw hond hebt aangelijnd. Dat honden aan de riem trekken is dus niet aangeboren, het is zo aangeleerd.

Hoe leer je trekken aan de riem af?
Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om trekken aan de riem af te leren, hieronder staan twee mogelijke methodes die je kunt gebruiken.

Methode #1 Belonen
Je kunt de hond belonen wanneer hij netjes naast je loopt met iets lekkers. Belonen mag alleen als de lijn niet strak gespannen staat. Wanneer de hond wel trekt ga je stilstaan tot de spanning van de riem af is.

Methode #2 Omdraaien
Ga met je hond een stukje wandelen en zodra hij aan de riem trekt, loop je zonder iets te zeggen de andere kant uit. Blijf lopen zolang de riem ontspannen is. Trekt je hond opnieuw aan de riem? Draai je dan weer om en blijf lopen zolang de riem ontspannen is.

Wees consequent
Zoals ik al zei er zijn nog veel meer methodes, één ding hebben ze echter allemaal met elkaar gemeen. Je moet het consequent doen, doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de hond blijft trekken.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *