Vermiste Labrador terecht


<- Terug

|Vermiste labrador na 3,5 maand terecht

Bron: Almere Vandaag 20 februari 2012

Wat misschien niemand meer verwachtte, is dan toch gebeurd: de blonde labrador Eckissa die sinds vorig jaar oktober vermist was, is weer terecht. De hond liep woensdagnacht in een kooi die neer was gezet in Dronten. Eckissa, die inmiddels door medewerkers van de Dierenambulance Midden-Nederland is omgedoopt tot Tallie, is zwaar getraumatiseerd. Ook heeft zij lichamelijk veel te verduren gehad.

De 3,5 maand die de schuwe hond in de natuur heeft door gebracht heeft haar geen goed gedaan. “Ze heeft een gat in haar hoofd, heeft wormen en vlooien, heeft iets aan haar heupen en er is gisteren een tekennest onder haar vacht geconstateerd”, verklaart Nathalja Kalingart van de dierenambulance. “Na 237 dode teken te hebben verwijderd, zijn we maar even gestopt. Vandaag wordt de rest weggehaald.” Het is volgens Kalingart nog onmogelijk te voorspellen of Tallie het redt.

De labrador heeft geen leuk leven achter de rug. De jonge hond heeft een traumatisch tijd achter de rug en werd door haar Almeerse baasjes gered uit Frankrijk. De labrador is schuw en dat maakte het dan ook meteen heel lastig om haar te vangen. “We zijn met ontzettend veel mensen aan het knokken geweest om haar te vinden. Soms waren we haar kwijt.” In Dronten dook zij weer op. “Met een aantal vrijwilligers hebben we dag en nacht gezocht. We hebben zelfs nachtkijkers en een nachtcamera ingezet.”

Donderdag kon de zwaar vermagerde hond dan eindelijk gevangen worden. Ze is nu onder gebracht bij iemand die gespecialiseerd is in het omgaan met getraumatiseerde honden. “Je kunt haar niet aankijken. Vreemden mogen ook niet bij haar. Er is een andere hond die haar helpt te resocialiseren.”

De zoektocht en de behandeling van Tallie is niet goedkoop geweest. Wie geld wil doneren kan dat overmaken op rekeningnummer 6788446 ten name van Stichting Dierenambulance Midden-Nederland onder vermelding van Tallie.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *