Wanneer naar welke hondenschool


<- Terug

|Wanneer naar welke hondenschool
Bron: Hondenbescherming

Bij de Hondenbescherming komt vaak de vraag binnen ‘Vanaf wanneer mogen we met de pup naar de hondenschool?’. Gelukkig weten steeds meer mensen dat je niet moet wachten tot de hond al zijn entingen heeft. Dat is misschien wel veiliger qua gezondheid van de pup. Echter juist in de eerste levensweken moet een pup op een rustige en goede manier met allerlei mensen, dieren en zaken te maken krijgen. De hulp van een goede hondenschool is daarbij zeer welkom.

Op een goede hondenschool kunt u terecht vanaf het moment dat u hond bij u in huis komt. Pups kunnen er dus heen vanaf zeven of acht weken.

Zorg wel dat u een goede hondenschool of -vereniging kiest:

  • Trainers op de school/vereniging hebben een diploma van een van de volgende organisaties: Dierenbescherming, DogVision, Gaus/Kynotrain, O&O, PTC+ Barneveld. Bovendien scholen de trainers zich op aantoonbare wijze regelmatig bij.
  • Lessen/cursussen worden gegeven in groepen van maximaal acht cursisten.
  • Er is rust op het veld. (Geen overmatig geblaf, geen geschreeuw van mensen.)
  • Er wordt op een vriendelijke manier met cursisten omgegaan. Een kijkje nemen wordt aangemoedigd.
  • Er wordt niet met slipkettingen, elektronische halsbanden of prikbanden gewerkt.
  • Oefeningen worden op een positieve manier aan de honden aangeleerd. Dit betekent dat zij stap voor stap gewenst gedrag aangeleerd krijgen en beloond worden (bijvoorbeeld met spel, voer, aandacht) als zij stappen in de goede richting zetten.
  • Honden op het veld ogen overwegend ontspannen en er zijn weinig tot geen honden die hun staart (veel) lager dan rughoogte hebben wanneer ze met hun eigenaar aan het werk zijn.
  • Er is naast praktijk, aandacht voor theorie over honden, hoe honden leren, hondengedrag, etc.

Neem van te voren eens een kijkje op de school/vereniging, zonder de hond. U kunt dan in rust bekijken of de trainers en de wijze van lesgeven u aanspreken.

Ook oudere honden kunnen nog zeer gebaat zijn bij het volgen van een cursus en goede hondenscholen hebben altijd beginnersgroepen voor pubers of volwassen honden.

Wij wensen u veel plezier bij het opvoeden van uw hond!

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *