Geleidehond redt twee levens


<- Terug

|Alerte geleidehond in opleiding redt twee levens
Bron:DEREDACTIE.BE

Blinden en slechtzienden hebben een iets aangenamer leven als ze kunnen rekenen op een geleidehond. Maar zo’n hond kan ook simpelweg een leven redden. Dat bewees labrador O’Neil toen hij begin deze week, tijdens zijn opleiding, twee instructeurs deed wegvluchten van een naderende auto.

Het bloedstollende incident kon worden gefilmd door enkele veiligheidscamera’s in de buurt. Te zien is hoe O’Neil in San Rafael aan het wandelen is met Todd Jurek en Danielle Alvarado. Na enkele seconden is te zien hoe de labrador omkijkt en zo de aandacht trekt van Todd. Die kijkt vervolgens ook om en duwt dan zijn collega zo snel mogelijk naar voren.

Ze zijn nauwelijks het hoekje om als een auto in sneltreinvaart het voetpad achterwaarts oprijdt. Aan het stuur zit een 93-jarige vrouw die de controle over haar voertuig is kwijtgeraakt.

“Ik denk dat O’Neil gehoord heeft dat de banden van de auto op het voetpad waren terechtgekomen en dat dit voor hem het sein was om alarm te slaan”, zegt begeleider Jurek in de Amerikaanse media. “Ik wil niet weten wat er gebeurd zou zijn mocht hij niet omgekeken hebben.”

Het mag een wonder heten dat er niemand gewond is geraakt bij het voorval. Volgens de politie heeft de dame achter het stuur haar rempedaal verward met haar gaspedaal, met de gekende gevolgen.

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

30 Responses to Geleidehond redt twee levens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *