Dee-Dee GH1


<- Terug

|Ingezonden door: Marjanne

Omdat mijn vrouwtje de jonge hondencursus zo leuk vond( ik ook hoor) gingen wij samen door naar de GH1 cursus. Net als bij vorige cursus startte ik de eerste 3 weken niet mee omdat ik wederom loops was, een vruchtbaar type. Ik lijk Kortjakje wel. Vrouwtje is dus de eerste les alleen gegaan om kennis te maken met Leonieke en de andere cursisten en hun hondjes.

Milo een Jack Russell, Bones een Basset Hound, Douwe de Schapendoes, DJ the English Bulldog, Benchi een mix van alles en ik een Rottweiler. Na 3 weken kon ook ik kennismaken met de andere honden ze waren wel klein van stuk maar ontzettend leuk, ik was blij om Douwe en Benchi weer te zien. De kennismaking met de andere verliep ook vlot en soepel. DJ was wat humeurig maar ik deed net alsof ik dat niet zag.

We hebben in 10 weken ontzettend veel geleerd maar ook gelachen bij iedere hond kwam wel een ras specifieke eigenschap naar boven en daarmee ook natuurlijk leuke situaties.
Het overgeven van de hond aan Leonieke en dan terug komen op het hier bevel bij de baas was voor Milo een hele uitdaging. Bones heeft een goede neus dus bij het paaltje neerzetten en het verdwijnen van Jolanda werd zij dan ook niet gemist. Hij rook haar toch wel. DJ deed het allemaal rustig aan behalve het negeren van voedsel dat ging rap en snel we hebben allemaal ontzettend gelachen. André probeerde de boterham nog te redden maar er was nog een korstje over. Benchi vond het paalzitten maar niks en gaf dat duidelijk aan met gepiep na wat extra oefeningen ging het beter en het vrouwtje kreeg er ook vertrouwen in. Douwe is onze Benjamin de jongste van de klas en ook de clown met Douwe kun je lachen. Quality time met Ellen, mocht soms even uit de groep om wat leuke dingen te doen.

Ik Dee-Dee vond alles leuk ik wil graag werken en leuke dingen leren met mijn vrouwtje
De laatste les was op 31 maart 2012 en het examen op 1 april geen grap hoor we gingen allemaal geweldig, ook onze baasjes want die moesten theorie examen doen.
By the way het examen was geweldig georganiseerd en was heel relaxt.
Wij gaan door voor de volgende cursus GH2 en hopen dat het weer net zo leuk wordt.

 

Leonieke bedankt voor jouw inzet.
Dee-Dee & Marjanne

 

 

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

6 Responses to Dee-Dee GH1

 1. Jolanda says:

  Hey Dee-Dee en Marjanne,

  Wat een leuk verhaal, maar hoe doe je nu het vervolg???
  Jij zit op zaterdag om 9.30 en wij ( D.J., Douwe, Bones) zitten om 11.00 uur.
  Wat nu?? Moet je na-blijven om te kijken hoe wij het doen, anders kun je geen Deel2 schrijven.

  Groetjes Bones en Jolanda

 2. marjanne says:

  Ja ik denk dat we wel contact moeten houden ik kan niet later op zaterdag omdat ik de auto leen van mijn dochter en zij die ook nodig heeft.
  ja ik dacht schrijf maar ff een leuk stukje voor ons allemaal.
  groeten Dee-Dee & Marjanne

 3. Ellen Elzerman says:

  Wat!? Dee-Dee in een andere groep? Ooh jammer! Wie moet Douwe nu in toom houden als hij weer eens gaat stuiteren 🙂

  Veel succes en we spreken elkaar vast en zeker!

  Groetjes, Douwe en Ellen

 4. Leonieke says:

  Marjanne, dank je wel voor je mooie inzending! En ‘oud-cursisten’ van de GH1, veel plezier in de GH2! ( En wat zal Douwe Dee-Dee gaan missen…)

  Groetjes, Leonieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *