Paasbest


<- Terug

|KC Pampus op zijn Paasbest
door: Annemarie de Haan

Prachtig weer was het op eerste paasdag! De weergoden waren ons duidelijk goed gezind en zorgden voor een lekker zonnetje tijdens de puzzeltocht. Mede hierdoor werd de paaswandeling een enorm succes. Een groot aantal mensen had zich opgegeven voor de wandeling en circa 60 mensen liepen uiteindelijk mee met hun honden! Er werden in vijf groepen gemaakt en iedere groep kreeg instructies mee om de route tot een goed einde te brengen en tegelijkertijd een puzzel op te lossen. De evenementencommissie van KC Pampus was bijzonder creatief geweest en het duurde dan ook even voordat iedereen precies begreep wat de bedoeling was, maar het eindigde ermee dat alle deelnemers actief mee konden puzzelen op zoek naar een stuk landschap. Behoorlijk moeilijk was dit nog. Een stapel foto’s werd verdeeld onder de deelnemers en zij moesten het landschap op de foto zien te herkennen. Hieraan waren letters gekoppeld die overgenomen moesten worden op een stuk papier.

Halverwege de wandeling werd er nog een creatieve wending gegeven aan het verzamelen van de letters, doordat de deelnemers een letter uit een aardappel moesten snijden en deze konden stempelen op het papier. Dit leverde nogal wat hilariteit op omdat dit behoorlijk wat vaardigheid vereiste van de deelnemers en ook het ruimtelijk inzicht om de letter in spiegelbeeld te snijden!
Al met al kwamen de formulieren lekker onder verf te zitten en werden de bladen die niet beklad mochten worden toch behoorlijk beklad. Foto ‘s die gemist waren werden er tussen gekrabbeld om toch tot een juiste volgorde te komen en sommige foto’s bleken zelfs onvindbaar! zoals het rode cirkeltje in een witte achtergrond wat uiteindelijk een miniem stukje van het KC Pampus bord bleek te zijn!

De puppen en jonge honden liepen een kleinere route om de nog niet volledig ontwikkelde gewrichten en botten van de hondjes een beetje te ontzien. Dit was maar goed ook, want zoals het jonge honden betaamd hebben zij geen enkele rem en zochten zij elkaar continue op om te spelen, te rennen en te dollen. Veel van de hondjes waren op de terugweg al behoorlijk moe, maar voldaan! Een enkele jonge hond schrok een beetje van het paashazenpak van Erica, die vervolgens haar uiterste best deed om de hondjes op hun gemak te stellen door ze lekkere koekjes te voeren. Ook de tweebeners werden verwend met ranja, water en paaseitjes! Op de rustplek in de Arena (nee niet die in Amsterdam) was het lekker warm en stonden ook de bakken water klaar voor de dorstige honden. De paashaas voelde zich zelfs genoodzaakt haar thermo T-shirt uit te trekken onder haar paashazenpak!

Eenmaal terug bij de club wachtte ons nog een hindernisbaan die genomen moest worden met een ei op een lepel. Helaas dachten vele volwassene dat dit speciaal voor de kinderen georganiseerd werd, waardoor er weinig animo voor was. Wel renden de kinderen, en een aantal dappere volwassenen, zoals Brenda en Henk het parcours een aantal keer!  Ook ons eigen eitje Tetje ging met kostuum en al de hindernissen door!
Uiteindelijk deden wij ons dan tegoed aan de paaslunch; heerlijke tulbandcakes, paasbrood, boterhammen en bolletje die belegd konden worden met roomboter, kaas, ham en allerlei salades en natuurlijk niet te vergeten een gekookt ei! Al met al bracht deze paaslunch ons nog wat extra in de paasstemming en gingen allen moe maar voldaan naar huis.

Benieuwd naar de foto’s? Kijk dan hier!
Er is ook een filmpje van de puppenwandeling gemaakt door het baasje van Bruxa, klik hier.

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

6 Responses to Paasbest

 1. Andre Heuzer says:

  Voor de die-hard-liefhebbers, een video van de puppenwandeling staat hier: http://youtu.be/T0sLKKNzOAM Video

 2. Kaat says:

  Leuk verslag en aan de foto’s is te zien dat het een zeer gezellige dag was.
  Ook het keukenteam heeft zich goed vermaakt, bedankt voor de gezelligheid!

 3. Liz Burggraaf says:

  Leuke foto’s en filmpje!!! Heb het gelijk maar op mijn FB gezet. Jammer dat ik er niet bij kon zijn…….

 4. annemarie de haan says:

  Waarom kan ik dit fantastische artikelen niet delen?

 5. Natascha says:

  Ik heb het al uitgezet bij de webmaster, het is iets technisch (voor mij) 😉

 6. annemarie de haan says:

  De paaswandeling was erg gezellig, dat wil ik natuurlijk delen met al mijn vrienden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *