Dogoscoop ~ Ram-hond


<- Terug

|Door: Kaat

De RAM-Hond
21 maart / 20 april

“Ikke eerst!” – Dat is de voornaamste houding van jouw Ram-hond.
Houdini was ook een Ram en deze hond heeft geleerd van zijn vaardigheden; Hij zal de neiging hebben uit te breken wanneer hij zich opgesloten voelt. De hond geboren in deze periode is een geboren leider, vol energie en wil actie! Hij is een vlotte leerling, trots en ambitieus. Altijd haantje-de-voorste, of het nu gaat om het huis verlaten of het pakken van de krant, deze hond zal altijd de eerste willen zijn.

De Ram-hond schakelt snel tussen lieflijk braaf en tergend ongehoorzaam, waarschijnlijk omdat hij eindeloos zijn jachttechniek wil showen. Het zou zomaar ineens kunnen zijn dat hij impulsief besluit dat het huisdier van de buren het perfecte cadeautje voor jou is. Rusteloos en moedig als hij is zal hij ook meestal in de schijnwerpers staan vanwege zijn neiging alle dieren en mensen te domineren.

Geef hem vanaf het begin een degelijke training want impulsief als hij is, gedraagt hij zich op het ene moment sociaal, de andere keer kan hij zonder duidelijke aanleiding in een gevecht terecht komen. Over het algemeen is de Ram-hond zeer vriendelijk en uiterst beschermend, eerlijk, trouw en toegewijd aan zijn baas en gezin. Deze hond kan vaak verwikkeld zijn in kleine of grote ongelukken en is gevoelig voor pijn aan zijn kop. Hij heeft absoluut ruimte nodig en is graag het enige huisdier in het gezin. Hij wéét het allemaal – wat het beste voor hem is, maar ook voor jou.

Als de Ram-hond kon praten, zou zijn favoriete uitspraak zijn:
“Ik ben de baas; Mijn baasje mag slechts de beslissingen nemen”

Wat voor baasje wil de Ram-hond:
Vooral iemand met een flexibel en geduldig karakter, maar zeker geen ‘pussy’ – daar zou hij zich niet door laten aanlijnen. Een uiterst sportief persoon die net als hij, graag actief in de buitenlucht is, te vaak binnen zitten maakt hem een gefrustreerde dictator.
Ambitieus, net als hij, want hij wil altijd méér en verder, zodat zijn wens tot het zijn van de beste niet slechts bij een wens blijft.

 

 

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *