Dogoscoop ~ Steenbok-hond


<- Terug

|Door: Kaat

De STEENBOK-hond
22 december/19 januari

 

De hond die in deze periode is geboren is een echte diva. De Gordon of Karin Bloemen onder de honden, kun je stellen. Hij wil niets liever dan het veroveren van status en succes en verlangt naar blingbling, naar goud!

Hij zal er ook hard voor werken dus verwacht van jou dat je hem méér dan goed behandeld. Super gedisciplineerd als de Steenbok-hond is, kan hij een slordig baasje goed leren hoe deze zijn schaapjes op het droge krijgt. Tijd is geld en hij zal je leren hoe je beide verstandig besteedt. Hij wil jouw respect verdienen door hard werk en toewijding.

De Steenbok hond lacht niet echt, ze grijnzen eigenlijk. Verwar hun vaak stoïcijnse blik niet met depressie of een stemmingsstoornis, zo probeert hij jou te bewegen hem op te vrolijken met dure traktaties en speelgoed. Kijk goed en je ziet de twinkeling in zijn ogen als hij dat heeft bereikt. Ook al lijkt hij meestal serieus, hij ziet het leven als een spel.

De Steenbok-hond heeft extreem hoge eisen en een hoog gevoel voor moraal. Hij verwacht hetzelfde van jou. Iedere inkorting van tijdsduur voor de dagelijkse wandeling, mét zijn blingbling riem, zal hij niet kunnen waarderen. Hij werkt hard voor jou en verwacht overeenkomstig te worden vergoed. Binnenkort zal hij vragen om een luxe hondenbed of te mogen slapen in het jouwe, als vergoeding voor zijn vlekkeloze prestaties. De Steenbok-hond gedijt op positieve aandacht, dus zorg ervoor dat je serieuze erkenning geeft voor zijn goede gedrag. Zo zul je zijn hartje in no time winnen!

De Steenbok hond doet zonder geldige reden zijn behoefte nooit in huis, of kauwt op meubels of blaft ongewenst. Hij is doorgaans zelfverzekerd, zelfzuchtig, elegant en evenwichtig. Hij zal niet eens stiekem eten als je niet thuis bent, hij zal in plaats daarvan wachten op jouw goedkeuring. Hij zal vaak het rolmodel voor minder ontwikkelde hondjes zijn. Andere hondenbaasjes zullen zich vergapen aan hoe vroegrijp en wijs uw Steenbok-hond is. De levenswijsheid stráált uit zijn ogen. Beschaafd gedrag zul je hem bijna niet hoeven aanleren omdat waardigheid en gereserveerdheid als een tweede natuur voor hem zijn.

Hij is de meest geduldige en volwassen hond van alle sterrenbeelden. Deze hond kan praktisch voor zichzelf zorgen. Hij is zo volwassen, dat je jezelf nogal eens af kunt vragen wie hier de handler is. Hij heeft een geruststellende gevoeligheid, is als een rots in de branding. Door hem ga je ineens de rekeningen op tijd betalen en krijg je serieuze plannen om een miljoenenbedrijf op te zetten. Eigenlijk heb je jouw personal life-coach maar dan wel op vier poten.

Als de Steenbok-hond kon praten, zouden zijn favoriete uitspraken zijn:
“Ik zal doen wat nodig is om de top te bereiken; Tijd is kostbaar; Hoe háál je het in je hoofd, mij te laten wachten op de wandeling…”

Wat voor baasje wil de Steenbok-hond:
Zijn ideaal is een echt verfijnde metroseksueel. Hij geef de voorkeur aan vrouwelijke baasjes, maar als je een man bent, schaaf jouw verzorgende (vrouwelijke) kant dan maar goed bij. Hij heeft iemand nodig die prijs stelt op een gedisciplineerd leven en niet vies is van hard werken. Hij wil de mooiste mand, een designer-reistas en gastronomisch voer. Hij droomt over wonen in een penthouse of op een groot landgoed. Slechte manieren van mensen of andere honden veracht hij. Klásse is wat hij wil! Alles draait bij hem om kwaliteit. Geen goedkope imitaties, het echte werk graag. Hij heeft iemand nodig met de hoogste normen: zijn grootste angst is middelmatigheid.

Ritme en routine zijn zeer belangrijk voor een Steenbok-hond. Hij wil zijn horloge op jou gelijk kunnen zetten. Hij is te waardig om het slachtoffer te spelen, dus als je hem een keer vergeet eten te geven zal hij geduldig wachten. Om je daarna een flink schuldgevoel te bezorgen met de blik in zijn ogen die lijkt te zeggen “Hoe kún je zo losbandig en onverantwoordelijk zijn?”

Stiekem meent hij dat hij meer geschikt is dan mensen voor de meest ingewikkelde banen. Als hij lichamelijk de mogelijkheid had, zou hij je zó jouw taak uit handen nemen en je laten zien dat er maar één de beste is – en dat is hij. Jouw Steenbok-hond.

 

 

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dogoscoop ~ Steenbok-hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *