Dogoscoop ~ Waterman-hond


<- Terug

|Door: Kaat

De WATERMAN-hond
20 januari /21 februari

Uiterst onvoorspelbaar kan deze hond iedere keer weer anders reageren op eenzelfde situatie of persoon.

Schattig en vriendelijk, beweeglijk en altijd op zoek naar nieuwe ervaringen, verveelt deze hond zich snel. Omdat hij met iedereen vrienden wil zijn, beschikt hij niet over leidinggevende capaciteiten.

Dit is met alle waarschijnlijkheid toch wel de meest excentrieke hond van alle tekens van de horoscoop. Deze excentriciteit kan zich uiten in een voorliefde voor vreemde of enigszins aparte speeltjes of mensen. De Waterman-hond  lijkt soms wel meer mens dan hond te zijn. Hij is zéér empathisch en voelt zijn baasje ontzettend goed aan. Wanneer deze zich depressief voelt zal de Waterman-hond stilletjes aan zijn voeten liggen. Als zijn baasje zich gelukkig voelt, zal deze hond uitbundig vrolijk  rondspringen.

De Waterman-hond is heel erg intelligent en leert bijzonder snel. Hij is erg speels en speelt het liefst met, in of rondom water. Dit zijn voornamelijk moedige honden die niet zelden gebruikt worden tijdens reddings-operaties. Beschermend als hij is zal hij waaks zijn over de kinderen van het gezin. Clownesk als hij kan zijn, zou hij prima passen in een circus. Uitstekende eters, onafhankelijk, atletisch en met een aangeboren moed. Ze zijn vriendelijk, bedachtzaam, nieuwsgierig  en sociaal, maar aan de andere kant ook onafhankelijk, onvoorspelbaar en hemeltergend koppig. Deze hond houdt van het ontdekken en onderzoeken van de dingen om hem heen. Gek op mensen, ziet hij het liefst geen andere dieren bij hem in huis, maar zodra hij aan de veranderingen gewend is geraakt, kan hij genieten van het leven in een groep.

Als je gelooft in het principe ‘Je krijgt de hond die je nódig hebt’ zou het heel goed kunnen zijn dat jouw Waterman-hond bij jou gekomen is om jouw gebroken hart te repareren, of zelfs een verbroken relatie te herstellen.

De Waterman-hond kan neigen naar maagproblemen dus geef hem vooral gezond eten en mijd ongezonde snacks, hoe graag hij het ook wil.

Als de Waterman-hond kon praten, zou zijn favoriete uitspraak zijn:
“Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen en waarom zou mij dan het leren vervelen?”

Wat voor baasje wil de Waterman-hond:
Een speelse leider, die niet raar opkijkt als hij niet in zijn mand wil liggen omdat deze te weinig excentriek is. Een baasje die zijn verlangen naar water begrijpt en niet in de stress schiet zodra hij met zijn modderpoten naar binnen huppelt na een graafpartij naast het zwembad, maar hem liefkozend afdroogt en verwend met een (gezonde) snack. Wanneer je niet beschikt over een goed gevoel voor humor, is de Waterman-hond hoogstwaarschijnlijk iets teveel clown voor jou.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *