Dogoscoop ~ Vissen-hond


<- Terug

|Door: Kaat

De VISSEN-hond
21 februari/20 maart

Mocht je op zoek zijn naar een ‘vriend-of-vijand-detector’ … kies dan voor een hond, geboren in deze periode.

Door zijn hooggevoelige ziel prikt hij dwars door alle maskers heen, niemand kan de Vissen-hond misleiden. Vergis je desondanks niet in zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen, want gevoelig als hij kan zijn zal hij, waar nodig, vechten tot het bittere eind.

De Vissen-hond is over het algemeen een stuk rustiger dan alle andere honden. Hij is erg aanhalig en altijd op zoek naar aandacht. Agressief zul je hem zelden meemaken omdat hij altijd op zoek is naar rust en harmonie. Pas als hij dat niet vindt, wellicht omdat jij hem niet begrijpt, zal hij humeurig en onhandelbaar kunnen zijn. Hij kan goed overweg met vrijwel alle mensen en dieren om hem heen. Kinderen zijn favoriet, deze hond adoreert ze! Er gaan zelfs verhalen rond over Vissen-honden welke over geneeskrachtige capaciteiten beschikten en het zieke kind in het gezin zouden hebben genezen. Dat is niet heel erg vreemd als je begrijp dat hij uiterst goed afgestemd is op de energie om ons heen en het wellicht weet te manipuleren.

Deze honden hebben doorgaans een goed geheugen en zijn erg intelligent. Train hem met zachte hand, hij is gevoelig en vanuit zijn liefde voor jou zal hij goed op jou zijn ingesteld en snel begrijpen wat je van hem verlangt. Jou plezieren is welhaast zijn levenstaak! Dromers zijn deze honden ook. Aan het eind van de middag is hij vaak al uitgeblust vanwege alle opgezogen energieën en wil niets liever dan slapen, op het bed, bovenop jouw voeten. Met zijn snuit in een deken gedrukt, ver weg van de realiteit.

Vissen-honden hebben gevoelige darmen en veelal problemen met de poten/voeten. Probeer chemische toevoegingen in het eten en medicijnen zoveel mogelijk te vermijden. En vergeet nooit: Deze hond verlangt naar een opvoeding met zachte hand én stem. Schreeuwen kan hem ontzettend van streek maken. Verder beschikt hij over een speciaal talent om mensen gelukkig te maken – vooral kinderen.

Als de Vissen-hond kon praten, zou zijn favoriete uitspraak zijn:
“Als je je dromen intens genoeg beleeft worden ze wel eens werkelijkheid”

Wat voor baasje wil de Vissen-hond:
Een baasje welke stevig genoeg in zijn schoenen staat om deze dromer voldoende in de realiteit te houden. Die tevens begrijpt dat dromen nodig zijn voor deze hond om de realiteit aan te kunnen. Een knuffelaar die aanvoelt dat zelfs positieve aandacht gedoseerd moet worden – teveel aaitjes over de bol kan hem soms irriteren. De Vissen-hond voelt de energie die mensen omgeven zeer goed aan en je kunt je maar beter openstellen voor de boodschap welke jouw hond duidelijk wil maken, daar hij gefrustreerd raakt als hij onbegrepen blijft.

Iemand die het niet erg vind om zijn rotzooi op te ruimen, daar de Vissen-hond ook doorgaat voor rommelkont.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *