Hond aangelijnd in broedseizoen


<- Terug

|Bron: Petnews Magazine

In natuurgebieden is het altijd gewenst om honden aangelijnd te houden. In het broedseizoen is het vaak zelfs verplicht.

In de meeste natuurgebieden zijn honden en hun baasjes van harte welkom. Maar er zijn wel veel plekken waar de hond aangelijnd moet zijn. Dat is noodzakelijk vanwege de vogels die in deze periode in natuurgebieden broeden.

De meeste vogelsoorten broeden tussen 15 maart en 15 juli. Vanaf het moment dat de vogels het nest bouwen totdat de jongen het nest verlaten, zijn vogels extra gevoelig voor stress en verstoring. Het verstoren van broedende vogels en hun jongen, het vernielen van de nesten en eieren tot aan verwonden en doden van de dieren is verboden. De eigenaar van de hond is dan hiervoor verantwoordelijk.

Om vogels ongestoord te laten broeden, zijn de komende maanden wel delen van natuur- en recreatiegebieden afgesloten, maar niet overal. Ook op veel plaatsen waar honden de rest van het jaar mogen loslopen, moeten ze in het broedseizoen aan de lijn.

Een aanrader van Staatsbosbeheer: let op de borden bij de ingang van de natuurgebieden. Daarop staat altijd duidelijk aangegeven wat de regels zijn.

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *