Hond voor de klas


<- Terug

|Hond voor de klas in Buurtcentrum de Pijp

Bron: de Echo

Amsterdam zuid – Geen leraar voor de klas maar een hond. Bij het Sophia SnuffelCollege, een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, leren kinderen omgaan met dieren. Vrijdag 23 februari komt snuffelvrijwilliger Marleen van der Lee naar buurtcentrum De Pijp, 2e van der Helststraat. In drie lessen leert zij de kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen en er op een goede manier op te reageren.

Bij het eerste bezoek laat Marleen de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt Boji mee en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Alle kinderen die dat willen, mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

Een veilige omgang tussen hond en kind. Dat is het doel van het Sophia SnuffelCollege. Met dit project kunnen hondenbeten bij kinderen voorkomen worden en neemt angst voor honden af.

In Nederland vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats, vooral bij jonge kinderen. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op een hondenbeet met 86 procent afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren. Hoe dat moet, wordt uitgelegd bij het Sophia SnuffelCollege.

Voor meer informatie over het Sophia SnuffelCollege, kijk op www.sophiasnuffelcollege.nl. Tijdens kantooruren contact opnemen met de Sophia-Vereeniging via telefoonnummer 623 61 67 of stuur een e-mail naar snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl. Aan het project zijn voor basisscholen geen kosten verbonden, zodat de lessen voor ieder kind toegankelijk zijn.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *