Oh my dog festival


<- Terug

|Op tweede paasdag wordt het Oh My Dog festival voor de hond en baas gehouden op het Fort bij Vechten te Bunnik. Er zullen op maar liefst 7 verschillende velden van het fort activiteiten en demonstraties plaats vinden.

Veld 1 staat in teken van behendigheid (Agility). Hier ziet u hoe de hond een parcours af loopt en een aantal hindernissen neemt, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde.

Op veld 2 staat alles in het teken van Flyball en Treibball. Flyball is zowel een recreatiesport als een wedstrijdsport. De hond wordt gestuurd over vier hindernissen. Aan het einde van deze hindernissen staat een apparaat met een bal die eruit springt als de hond met zijn voorpoten het apparaat raakt. De bal moet zo snel mogelijk over de vier zelfde hindernissen terug worden gebracht naar zijn baasje.

Treibball is in Nederland nog een jonge hondensport die geschikt is voor diverse soorten honden. In het midden van een groot veld liggen acht grote ballen. Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden.

Op Veld 3 stapt u op de husky sleetocht. De sledehondensport is inmiddels ook in Nederland een populaire tak van hondensport. Rijdt u gerust een rondje mee over het Fort op de kar!

Naast velen honden zijn er tijdens het festival ook roofvogels te vinden op het Fort. Stop bij veld 4 en geniet van een indrukwekkende valkeniersshow! Met een welhaast vanzelfsprekende arrogantie confronteren zij u met de ongecompliceerde meedogenloosheid van de natuur.

Op veld 5 wordt een pakwerken-demonstratie gegeven met Duitse herders honden in actie.

Door de demonstratie schapen drijven op veld 6 krijgt u op een originele manier inzicht in communicatieve vaardigheden en stijl van leiding geven. Het kuddegedrag van de schapen, de gedrevenheid van de hond, de leiding van de herder: een fascinerend schouwspel.

Als laatste is er veld 7, hier kunt u genieten van demonstraties waterwerken met Newfoundlanders.

Naast de activiteiten op de velden zal er een uitgebreide kinderspeeltuin worden ingericht en zullen er diverse workshops worden gehouden t.b.v. de gezondheid van uw hond. Laat uw hond trimmen, de gezondheid testen van uw hond en snuffel samen met u hond langs de diverse kramen op de uitgebreide markt. Op het hoofpodium is een unieke voorproef uit de musical Doornroosje te zien. Daarin speelt onder andere Maud, bekend van Idols. Naast al deze activiteiten zijn er ook diverse wandelingen op het fort uitgezet.

Zo is er een speurtocht voor kinderen, waarbij gezocht kan worden naar paaseieren. Kortom een hele dag plezier voor het hele gezin!

Heeft u en uw familie nog geen kaarten? Koop deze dan via 1 van de Primera winkels in het land, bij dierenspeciaalzaak De Molen in Bunnik, of online via www.ohmydogfestival.nl. Kaarten kosten slechts 2,50 voor kinderen tot 12 jaar en 5 euro voor bezoekers boven de 12 jaar.

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *