Basisschool in actie


<- Terug

|Basisschoolkinderen zetten Waterwijk vol poepvlaggetjes

Woensdagmorgen rennen de hoogste groepers van de zes Waterwijkse basisscholen naar buiten om vlaggetjes neer te zetten bij de hondendrollen die ze tegenkomen. ‘Meester, moet ik het stokje in de poep prikken of ernaast?’ Hoe vies ze het ook vinden, binnen de kortste keren zijn ze per klas door hun 200 zelfgemaakte vlaggetjes heen.

Op het schoolbord van de Protestantse Christelijke Basisschool “De Ichthus” heeft meester Han Kraaijeveld ‘het onderzoeksgebied’ getekend. Als de kinderen weer terug zijn in de klas, maken ze per groep per deelgebied de balans op. Zoveel hondendrollen met een vlaggetje ‘Waterwijk Hondenpoepvrij’. En zoveel drollen waar geen vlaggetje meer voor was. Ze komen eensgezind uit op een totaal van 272. Een kwart hiervan is te vinden in het gras en op de stoepen direct grenzend aan het schoolplein.

Lokaal poeprecord

In een klein half uur hebben de kinderen van de zes basisscholen in Waterwijk maar liefst 1.387 hondendrollen geteld. Niet zozeer op de schoolpleinen zelf. Daar valt het eigenlijk reuze mee. Wel er vlakbij: in grasstroken, op stoepen en op speelvelden waar helemaal geen honden mogen komen. Katholieke Basisschool “Phanta Rhei” boekt een lokaal record. Daar wapperen nu maar liefst 144 vlaggetjes in het Slufterplantsoen, dat in het verlengde ligt van de Norremeerstraat. Vijf smalle groenvlakken tussen stoep en straat, direct grenzend aan het schoolplein. Een heuse poepstrook dus.

Bij Openbare Basisschool “De Kameleon” telden de kinderen 118 hondendrollen op het Maaspad, dat loopt langs het schoolplein en de sportzaal. Extreem veel voor één enkele stoep, want als een hond op de stoep poept zou degene die de hond uitlaat dit vervolgens op moeten ruimen. Op het Sidderaalpad bij Openbare Dalton Basisschool “De Waterhoek” gebeurde dat ook. Maar liefst twee keer zagen de schoolkinderen iemand met een hondenpoepzakje in de weer. Reden voor een luid applaus. Bij het Walvisplein zetten ze bij 78 drollen vlaggetjes neer. Ondertussen gingen de honden daar gewoon door met poepen.

Volwassenen aan zet

Waterwijk kan de tweede wijk worden waar met steun van de gemeente Almere een hondenpoepaanpak komt. Dit gebeurt alleen als er voldoende volwassen Waterwijkers zijn die zich hiervoor in willen zetten.

Bewonersplatform Waterwijk zoekt vrijwilligers die mee willen werken aan een hondenpoepvrije wijk. Wilt u ook meedenken over de locatie van de hondenpoepbakken, tijdig poepzakjes bijvullen en/of bijdragen aan diverse organisatorische werkzaamheden, neem dan contact op met het bewonersplatform Waterwijk.

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *