Spookverhaal


<- Terug

|Spookverhaal: Waarom blijven honden de dood tegemoet springen op de Overtoun Brug?

Bron: Ramblingbeachcat.com

Als hondeneigenaar in Schotland is er een plek die zeker moet vermijden als je met je viervoeter aan de wandel bent: de Overtoun Brug.

Deze brug ligt vlak bij het Overtoun Huis, een heel mooi huis met landgoed in West Darbuntonshire. De brug is ongeveer 15 meter hoog en hangt over de Clyde rivier.
De omgeving is er fantastisch mooi, met groene heuvels en prachtige watervallen. Het is precies het stuk natuur waar de toeristen voor komen als ze Schotland bezoeken om lekker te wandelen….. en ook een plek die honden kennelijk inspireert om zelfmoord te plegen.

Sinds 1950 zijn er verscheidende incidenten geweest waarbij honden op onverklaarbare wijze van de brug afsprongen, hun dood tegemoet op de rotsen onder de brug. Het exacte aantal honden is niet bekend, maar sommigen stellen dat het er meer dan 600 zijn geweest.

In een hartbrekend artikel uit de Daily Mail, vertelt een vrouw genaamd Donna Cooper getuige geweest te zijn van de zelfmoordpoging van hun Collie genaamd Ben. Zij liep samen met haar man en 1 jaar oude zoontje over de brug toen Ben ineens wegrende en van de brug af sprong. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij moest worden ingeslapen.

Hun zoontje Callum vraagt nog steeds regelmatig aan Donna of Ben nu in de hemel is en of zijn poten daar weer genezen zijn.

Maar het wordt nog vreemder….

Dit verhaal wordt nog enger en ook nog depressiever. Naast de vele meldingen van honden die zelfmoord plegen, zijn ook meldingen van honden die de eerste sprong overleven om vervolgens weer naar boven te klimmen en een tweede sprong nemen!

Is er een logische verklaring voor deze situatie? Misschien. Er is een onderzoek gedaan door de SPCA in Schotland waarin vastgesteld werd dat een bijzonder potent type urine van de mannelijke nerts de honden zou kunnen aantrekken in het gebied rond de brug. Zonder na te denken zouden zij aangetrokken door deze geur van de brug springen. De geursterkte gecombineerd met een geblokkeerd zicht door de brugleuningen zou er voor kunnen zorgen dat honden zich niet realiseren welke diepte zij inspringen. Dit verklaart echter niet waarom de honden die de eerste sprong overleven voor een twee keer de sprong wagen. Ook verklaart het niet waarom de honden allemaal aan dezelfde kant van de brug springen en ook alleen op deze relatief kleine plek op aarde.

Is er dan een paranormale of irrationele verklaring? Jazeker. In de Keltische mythologie staat Overtoun bekend als een zogenaamde ‘dunne plek’. Een plek waar de grens tussen de geestenwereld en onze wereld heel dun is. Dit betekent nog niet heel veel, tot dat je het volgende verhaal leest.

In 1994 gooide Kevin Moy zijn twee weken oude zoon over de Overtoun Bridge, de jongen overleed. Kevin probeerde daarna zelf te springen, maar zijn schreeuwende hysterische vrouw kon hem terugtrekken. Later probeerde hij nog een keer zelfmoord te plegen met een keukenmes.

Kevin Moy leed al langere tijd aan depressies, maar nooit eerder had hij waanbeelden of waanideeën gehad. Ook had hij nog nooit andere mensen schade berokkend.

Toen Moy werd gearresteerd verklaarde hij dat hij zijn zoon had vermoord en zelfmoord wilde plegen om de wereld te redden. Moy geloofde dat hij de Antichrist was en dat zijn zoon Satan was.

De jury die Moy moest veroordelen verklaarde hem onschuldig, maar ook helemaal gek. Hij werd overgebracht naar een beveiligd psychiatrisch ziekenhuis. Hij kwam er in 1999 genezen weer uit.

Dit incident kan natuurlijk verklaard worden vanuit de gekte van de man die blijkbaar psychotisch was geworden. Toch blijft het vreemd dat het juist op deze brug gebeurde waar ook zoveel honden zelfmoord plegen.

Er is helaas geen definitief antwoord op wat er aan de hand is bij Overtoun brug. We zouden je het volgende willen adviseren als je in de omgeving van Overtoun brug bent in Schotland.

1. Blijf uit de buurt van de brug als je je hond bij je hebt.

2. Kom je een man tegen die Kevin Moy heet, laat hem dan niet te dicht bij je kinderen.

3. Als er inderdaad een paranormale kracht achter de zelfmoorden zit, dan betreft hier een grote eikel, want honden zijn de beste dieren van de wereld.

 

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

One Response to Spookverhaal

  1. annemarie de haan says:

    Brrrr, wat een eng verhaaltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *