Een hondenleven


<- Terug

|Een hondenleven, en waarom honden eerder dood gaan dan mensen
Bron: weruletheinternet.com

Als dierenarts werd ik bezocht door de familie Belker met hun Ierse Wolfshond Belker. De eigenaar van de hond Ron, zijn vrouw Lisa en hun zoontje Shane waren allemaal erg gehecht aan Belker en hoopten op een wonder.

Toen ik Belker onderzocht wist ik dat hij stervende was aan kanker. Ik vertelde de familie dat ik niets meer kon doen voor Belker en stelde voor om hen in te laten slapen bij hen thuis.

Terwijl ik de voorbereidingen aan het treffen was, vertelden Ron en Lisa mij dat ze graag wilden dat hun zes jaar oude zoontje Shane het proces zou bijwonen. Ze hoopten dat hij op deze manier kon leren van de situatie.

De volgende dag voelde ik die bekende prop in mijn keel toen de Belker familie om hun hond ging zitten. Shane was kalm en hij aaide de hond voor de laatste keer. Ik vroeg me af of hij echt begreep wat er stond te gebeuren. Binnen een paar minuten gleed Belker in een vredige slaap.

De kleine jongen leek het allemaal te accepteren zonder moeilijkheid of verwarring. We zaten zo nog een tijdje samen rond de overleden Belker en praten over hoe jammer het was dat dieren zoveel korter leven dan mensen.

Shane, die rustig had zitten luisteren zei ineens: “Ik weet waarom!”

Bevreemd keken wij hem allemaal aan. Wat hij toen zij verstomde mij. Nooit eerder hoorde ik zo’n troostgevende verklaring. Hij zei: “Mensen moeten tijdens hun leven leren om een goed leven te leiden – andere mensen lief te hebben en aardig te zijn. Klopt?”

Hij ging verder: “Nou, honden kunnen dat al, daarom hoeven ze minder lang te leven!”

Delen via:
Share this page via Facebook Share this page via Twitter
This entry was posted in Hondsdol. Bookmark the permalink.

One Response to Een hondenleven

  1. annemarie de haan says:

    Aaaaah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *